LJepota

Male makeup tajne za dame koje nose naočale

Autor:  | 

Izoštravate vid škiljeći, smetaju vam svjetla automobila iz  suprotnih  smjerova, boli vas glava, neki su od signala da biste trebali posjetiti okulistu. Dijagnoza – trebaju vam naočale.

Što sada, kako se našminkati, frizura.. uh. Ne brinite, evo nekoliko savjeta kako se našminkati da bi vaše oči zasjale i ispod naočala.

Bez obzira bio okvir velik, malen diskretan, tamniji ili svjetliji, fokus mora biti na očima. Mišljenje da sam okvir ističe oči je upravo suprotan, istaknite svoje oči šminkom. Našminkajte oči, posvetite im pažnju jer su one jedan od najbitnijih vaših pokretača u svijet, zato trebaju i biti zapažene.

Ako su vam okviri jaki, upadljivi, danas moderni tamni, veliki, oči trebaju biti naglašene neutralnijim bojama, bež  sjenilo, maskara. Ukoliko je okvir bez okvira- samo stakla, nježnijih i diskretnijih boja, u tom slučaju naglasite svoje oči eyelinerom, poigrajte se bojama.

Zamislite da imate okvir na licu, ono što je uramljeno, neka se istakne.

Obrve, njih nikako ne zapostavljajte. Bile one tanke, debele, kraće, duže od kuta nosa do kuta oka, one su tu da daju licu oblik, da nas štite od prašine, znoja u očima, stoga vodite brigu o tim ponekad izluđujućim dlačicama. Ako niste sigurne kako ih oblikovati, raspitajte se u salonima koji imaju tu uslugu. Popunite ih, istaknite obrve. I bez naočala žena mora uvijek imati ljepo oblikovane obrve. Bitno je naglasiti njihovu prirodnu boju i da se uklapaju ugodno na licu, tj da nisu prenaglašene.

Korektor. Ukoliko nemate naviku nanošenja korektora prije pudera, sada bi bilo vrijeme da posjetite drogeriju. Kod nošenja dioptrijskih naočala postoji mogućnost vidljivijih podočnjaka. Razlog tome je što sam okvir reflektira svjetlost na dio kože ispod oka i na taj način podočnjaci postaju vidljiviji i djeluju tamniji. Tu korektor ima važnu ulogu. Koristite 2 do 3 puta svijetliju nijansu korektora nego što je vaša boja tena.

Puder. Kada skinete naočale, na nosu je ostao trag, znak je da vam puder ne odgovara teksturom ili ste ga previše nanjeli. Sama težina nošenja naočala ostavlja taj trag na nosu koji se vidi! Izaberite puder manje kremastom teksturom koju će vaša koža bolje upiti. Mineralni puseri su odlična podloga jer su u prahu i ujedno izjednačavaju ten, te sprečava klizanje naočala sa nosa.

Radije bi istaknuli usne?

Ukoliko nemate naviku ili posebnu volju istaknuti oči, posvetite se usnama.  Crveni ruž za usne biti će i više nego dovoljan. Korektorom, puderom, novim naočalama i crvenim ružom potpuno ćete maknuti fokus sa očiju.

Otiđite u parfumeriju- drogeriju, neka vas našminkaju profesionalci i istaknu vam lice novim ukrasom – naočalama. Jer vi ste ti koji sada pomoću njih vidite svijet puno bolje, dopustite da i drugi vide taj dobar osjećaj.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...