Moda

Brilijantni stilski savjeti Yves Saint Laurenta

Autor:  | 

Modni anarhist i feminist Yves Saint Laurent odjevao je svoje muze u smokinge, hlače i prozirne bluze.

On je izmislio trapez haljine i safari stil, također je uveo dolčevite i maskirni stil u modu. Njegova odjeća daje ženama osjećaj slobode i samopouzdanja, pomagao je mnogima da shvate kako privlaćan izgled ne znači samo imati dubok dekolte i uski steznik.

Tim Zdrave i Sretne smatra da slijedećih osam stilskih savjeta ovog genija i pravog modnog eksperta mogu koristiti svakome tko cijeni svoj osobni izgled.

1. Da bi izgledala lijepo, ženi treba crni džemper, uska crna suknja i muškarac koji je voli.

Saint Laurent vjeruje da je crna boja trijumf elegancije. Dizajner je uspio crnu boju pretvoriti u nešto što se nosi svaki dan. Crna ostaje univerzalna boja viđena u svim vrstama odjeće danas.

2. Čak i najprofinjenija odjeća treba barem kap parfema. To je ono što daje osjećaj savršenstva, i daje određenu količinu šarma i zavodljivosti.

Saint Laurent nije bio ljubitelj velikog nakita. Njegov omiljeni modni dodatak su bile naočale sa širokim crnim okvirom. On preporučuje da se odjeća dopuni samo prikladnim sunčanim naočalama i doista vjeruje da dobar i prikladan parfem pomaže naglasiti nečiji stil mnogo bolje od ogromnog komada nakita.

26405-650-1446552824071111yves-and-lou-lou-medium-1dby2r-002

3. Često sam govorio kako bih volio da sam baš ja izumio traperice.

Yves Saint Laurent je apsolutno obožavao traperice. “One imaju izražajnost, skromnost, seksipil, jednostavnost – nadam se da to sve ima i moja odjeća “, rekao je.

Nemojte se bojati nositi najprikladnije traperice za vas kao svakodnevnu odjeću – ništa izumljeno nije tako univerzalno i privlačno.

4. Ženske hlače bi trebale biti ženstvene, one bi trebale pristajati uz njen oblik tijela, ili sakriti ili naglasiti ono što bi trebalo biti skriveno ili naglašeno.

Yves Saint Laurent je bio jedan od prvih dizajnera koji je ženama učinio dostupnim mnogo stvari koje su inače bile rezervirane samo za mušku garderobu. Potrošio je nekoliko godina svog života pokušavajući svijetu dokazati da je žena u hlačama prelijepa, ali samo ako nosi one koje izvrsno pristaju njenoj figuri. Dizajner je sugerirao kombinaciju hlača sa delikatnom svilenom bluzom, što po njegovom mišljenju dopušta ženama istaknuti svoju ženstvenost.

5. Moda dolazi i prolazi, ali stil je vječan.

– Fizički me boli vidjeti ženu koja je postala patetična žrtva mode – rekao je slavni dizajner. Svakodnevni život nije modna revija. ‘’Individualni stil bi trebao uzimati u obzir osobne karakteristike, naglašavati sve prednosti i skrivati nedostatke osobe, a ne slijepo slijediti modne trendove.

26605-650-1446552824illu_article_content

 6. Zapanjujuće predivna  haljina je elegantna samo kada se ne može nositi dva puta.

Saint Laurent savjetuje ljudima da ne štede novac na odjeću, ako idu na neki jako poseban događaj. Osjećaj ugode i da izgledate bolje no ikad bio jedan od njegovih zlatnih pravila.

7. Ženina najljepša šminka je njena strast. Ali lakše je kupiti kozmetiku.

Jedna od najslavnijih izjava Yves Saint Laurent je slijedeća: ”Najljepša odjeća koju žena može nositi su ruke muškarca kojeg voli”. No za one koji nisu pronašli tu svoju sreću – ja sam tu. Dizajner je inzistirao da je besmisleno tražiti sreću u tom obliku ljubavi koja je prolazna i konfliktna. Pravilno odabrana garderoba i osobna njega, po njegovom mišljenju, su dvije stvari koje bi mogle dovesti do istinske, dugotrajne ljubavi.

8. Tijekom godina sam naučio da je ono što je bitno u vezi haljine zapravo žena koja je nosi.”

Saint Laurent- obožavatelj umjetnosti u svim svojim oblicima, čovjek koji je ujedinio francusku modu i svjetsku kinematografiju  – vjerovao je da nije važno samo nositi odjeću, nego biti pojedinac koji teži za savršenstvom.“ Odjeća mora biti podređena osobnosti žene, a ne obrnuto.”

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...