Fun

Urnebesni video učitelja kojeg djeca i roditelji obožavaju

Autor:  | 

Morate naći način kako se odnositi prema djeci danas, jer ako se ne povežemo, ako se ne susretnemo sa njima gdje oni jesu, te im ne pokažemo razumijevanje za ono što ih zanima, izgubit ćemo ih. Mi želimo da ova djeca zavole učenje.

Ovo su riječi učitelja Rona Clarka čiji je video plesa sa svojim učenicima u samo nekoliko dana postao internetska asenzacija, ne samo jer je urnebesan, već zato što predstavlja samu srž onoga što profesori i učitelji trebaju biti.

Ravnatelj / učitelj i osnivač  Ron Clark akademije u Atlanti, postao je najpopularniji učitelj u manje od jednog dana. I to nakon što objavio video o sebi i svojim učenicima kako plešu na pjesmu “Bet You Can’t Do It Like Me Challenge” hip-hop izvođača DLOW. Video je pregledan u više od dva milijuna pregleda, a pohvale i zaineresiranost od televizijskih kuća stižu sa svih strana.

Clark je rekao Huffington Postu kako su ga neki od njegovih učenika kontaktirali tijekom zimskih praznika i iz dosade mu predložili da ga nauče ovom viralnom plesu.

Clark je rekao kako zna da njegovi učenici vole plesati i da bi im puno značilo kad bi ga naučili tom plesu.

– Škola im treba biti uzbudljiva. Trebate stvarno upoznati svoje učenike i pokazati im da vam je stalo do njihove kulture. Učenje pokušavam učiniti što zabavnijim – objasnio je Clark.

Njegova je škola poznata po izuzetnim uspjesima učenika, a on je kao profesor bio finalist prestižne nagrade za najboljeg učitelja.

Clark je na jedinstven i učinkovit način, postigao nevjerojatnu interakciju sa svojim učenicima.

– Profesori se sa strašću, pozitivnom energijom i kreativnošću odnose prema djeci kako bi zavoljeli učenje. Svaki tjedan nam dolaze učitelji diljem svijeta, naučiti kako se radi u ovoj školi sa djecom.  Ako učinite školu ispunjenu uzbuđenjem i strašću, dobit ćete djecu koja žele biti obrazovana. Djeca će postati cjeloživotni učenici – poručio je Clark svim školama.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...