Gastro

Vrijeme je za čokoladni souffle

Autor:  | 

Sastojci:

♦ 125 g maslaca

♦ 3 jaja

♦ 1 valilin šećer

♦ 10 dkg šećera

♦ 1 žlica kakaa( jušna)

♦ 8 dkg brašna

♦ 15 dkg čokolade za kuhanje sa visokim postotkom kakaa

Priprema:

Otopite maslac i čokoladu za kuhanje na pari.

Pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer.

Dodajte u tu smjesu otopljenu čokoladu sa maslacem, dodajte kakao i brašno. Sve još dobro izmiksajte.

Namastite kalupe za muffine sa maslacem i pospite sa malo brašna. Ili u kalupe za muffine stavite papirnate košarice za muffine.

Ulijte smjesu u kalupe skoro do vrha u svaku košaricu. Stavite peći u predhodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 9 minuta.

Poslužite vrući souffle uz kuglu sladoleda od vanilije ili drugog okusa koji volite.

Držite se točno navedene minutaže, jer će se u suprotnom čokolada iznutra (koja mora biti tekuća) stvrdnuti.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...