Gastro

Veseli desert: kako napraviti šarenu leopard tortu

Autor:  | 

Torte su puno više od običnog deserta. Pripremaju se uvijek za neku posebnu prigodu – a to znači da ne moraju samo biti ukusne, već moraju i dobro izgledati.

Recept za tortu koji Zdrava i Sretna pripremila danas za vas u potpunosti odgovara tom opis: preljepa, prefina, posebna, a okus joj je divlji poput leoparda.

Osim toga, ova torta će sigurno biti totalni hit na dječjoj zabavi – zapravo među svima koji je vide i probaju. Ne brinite, na kraju teksta dodali smo i upute u obliku videa.

Predstavljamo vam: Leopard tortu u duginim bojama

Sastojci:

Za tortu:

  • Brašno — 3 + 1/4 šalice
  • Šećer — 2 šalice
  • Nemasno mlijeko — 1.5 šalica
  • Ekstrakt vanilije — 1.5 žlica
  • 3 jaja
  • Maslac — 180 g
  • Prašak za pecivo — 3 žličice
  • Sol — 2/3 žličice
  • Jestive boje — crna i 5 jarkih boja
  • 7 vrećica za punjenje

Za kremu:

  • Maslac — 180 g
  • Šećer za glazuru — 2 + 1/5 šalice
  • Ekstrakt vanilije — 2 žličice
  • Mlijeko— 4 žlice
  • 6 vrećica za punjenje

    1. Korak

  1. 271505-650-144740834111

Kako napraviti smjesu za tortu i kremu:

Smjesa za tortu: Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi. Dodajte maslac (koji treba biti mekan i izrezan na male kocke) i miješajte sve zajedno dok smjesa ne postane zrnata poput teksture pijeska. Zatim dodajte jaja. Zatim laganim miješanjem doljevajte mlijeko i ekstrakt vanilije. Sve još dobro mješajte dok smjesa ne postane glatka.  

Krema: dobro rastopite maslac pomoću miksera, dodajte šećer za glazuru i ekstrakt vanilije. Zatim postupno dodavajte žlice mlijeka. Kada primijetite da je smjesa dobila finu teksturu, ne morate više dodavati mlijeko. Napomena: možete napraviti bilo koji drugi nadjev za tortu koji vam se sviđa.

  1. 2. Korak

271855-650-14474083412

Podijelite smjesu za tortu na ove količine: u jednu posudu izdvojite 4 šalice (kojima nećemo dodavati niti jednu boju za hranu), u drugu posudu 1 šalicu (kojoj dodamo crnu boju za hranu), te ostatak podijelite na pet šalica i u svaku umješajte drugu boju.

Kada su smjese s bojom spremne, stavite ih u vrećice za punjenje.

271955-650-14474083414

  1. 3. Korak

a-d-650-1447408342

Došlo je vrijeme za leopard biskvit, imajte na umu da morate dobiti 3 sloja za tortu — ako ste se držali točnih uputa, morate imati dovoljno smjese. U nauljenu posudu stavite ½ šalice smjese tako da pokrije cijelo dno posude ( pomozite si kistom za premazivanje).

272055-650-14474083426

Po toj osnovnoj smjesi pomoću crne boje napravite 5 krugova kao na slici.

272205-650-14474083427

Sada sa svakom od ostalih boja pređite točno po crnim krugovima, ne okolo. Koristite jednu boju za svaki crni krug. Ovih 5 krugova različitih boja bi trebali biti duplo deblji od crnog kruga. Zatim, ponovno uzmite crnu boju i crtajte krugove po vrhu obojenih krugova.

272255-650-14474083429

  1. 4. Korak

271405-650-144740834210

Sada preostalu smjesu za kolač napunite u vrećicu za punjenje i popunite sve prazne prostore vaše torte. Tortu pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Ovo će biti prvi sloj torte. Sada pripremite još dva sloja kolača na potpuno isti način.

271455-650-144740834211

  1. 5. Korak

271555-650-144740834212

Nakon što su se slojevi ohladili poslije pečenja, odrežite gornji sloj svakog od njih i premažite tankim slojem kreme za tortu. Trebat će vam oko 1/3 kreme za to. Složite slojeve jedan na drugi.

  1. 6. Korak

271605-650-144740834214

Sada trebamo glazuru na tortu. Rasporedite preostalu kremu na 6 dijelova i dodajte različite jestive boje u svaki od 6 dijelova.

271705-650-144740834216

Kada ste dobro izmiješali boje, svaki zasebno napunite u vrećice za punjenje. Kružite okolo torte po dva kruga svake boje osim crne.

271905-650-144740834220

Pomoću špatule izravnajte krugove, također i sami vrh torte, površina mora biti glatka.

  1. 7. Korak

271755-650-144740834217

Za sam kraj, preostalu cnu boju prebacite u posudu sa plastičnim tanjim vrhom i nacrtajte leopardove pjege po cijeloj torti.

Uživajte u torti!

271805-650-144740834218

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...