Zdravlje

Uz pomoć ove drevne metode trenutno se riješite tjeskobe, depresije, tuge ili nervoze

Autor:  | 

Jin Shin Jyutsu je drevna japanska iscjeljujuća metoda otpuštanja napetosti koja su uzrok raznih simptoma u našem tijelu.

Ova se stara japanska terapija temelji na vjerovanju da naše tijelo sadrži više energetskih točaka koje hrane životnom energijom sve naše stanice. Kada u tim točkama dođe do stagnacije te energije, to izaziva nelagodu pa čak i bol.

Ova terapija se najčešće koristila za liječenju tjeskobe, išijasa, kroničnih bolova u leđima i vratu, depresije i sličnih drugih stanja.

Osoba koja prakticira (ili pruža) Jin Shin Jyutsu koristi obje ruke koje nježno polaže na glavne točke u kojima često dolazi do stagnacije energije. Riječ je o neobično jednostavanom stilu akupresure koji djeluje na 26 točaka koje se nalaze duž glavnih tokova energije u tijelu.

Iako se sama tehnika čini vrlo nježnom, ona je zapravo vrlo učinkovita. Polaganjem ruku, oslobađa se energija koja je „zapela“, te na taj način možemo osjetiti fizičku, mentalnu i duhovnu uravnoteženost.

Ova je drevna japanska umjetnost bila pala u gotovo potpuni zaborav sve do ranih godina 20. stoljeća kada ju je ponovno oživio Jiro Murai. On ju je ponovno otkrio kroz vlastito iskustvo kada je, meditirajući u svojoj kući u planinama, na rubu smrti prolazio kroz kombinaciju mudri i ostalih načina držanja ruku.

Nakon 7 dana meditacije, Jiro Murai se izliječio od terminalne bolesti. Nakon ponovnog „rođenja“ odlučio je posvetiti svoj život istraživanju i razvijanju ove tehnike. Sredinom 20-tog stoljeća odabrao je mladu prevoditeljicu Mary Burmeister koja mu je postala učenica, te je i ovo znanje prenijela u Ameriku.

Od tada se ova metoda sve više prakticira u svijetu, zahvaljujući svojoj trenutnoj učinkovitosti i iznimno dobrim rezultatima, posebno za osobe koje su podložne tjeskobi, nervozi i depresiji.

Svatko je u mogućnosti prakticirati ovu metodu, za pravo svatko je i svakodnevno prakticira bez da su svjesni.

Već samim nesvjesnim polaganjem ruku po tijelu činimo dobro, ali ukoliko svjesno koristimo neke položaje polaganja uvelike povećavamo njenu djelotvornost.

Uz pomoć ove tehnike moguće je olakšati napetost koja je uzrok raznim simptomima koji se kasnije pojavljuju u, i na tijelu.

Jin Shin Jyutsu vraća ravnotežu u naše energetsko tijelo (jednako tako i u fizičko) koja unaprjeđuje zdravlje, te olakšava naš osobni kapacitet iscjeljenja.

Ova tehnika djeluje komplementarno sa konvencionalnim metodama liječenja, s time da još potiče opuštanje i smanjuje simptome stresa.

Svi koji žele više saznati o ovoj drevnoj japanskoj metodi, i kako je prakticirati, mogu se prijaviti na radionicu koja će se održati 2. travnja u Zagrebu u češkom domu (Šubićeva 20).

Organizatore za sve dodatne informacije možete kontaktirati naputem e-mail adrese info@dogstar-edutrainment.com ili na broj telefona 098 946 66 77.

Prijaviti se na radionicu možete u samo dva koraka na stranici dogstar-edutrainment.com

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...