Budi sretna

U bolnim rastancima skrivene su i poruke nade

Autor:  | 

Kad pomislimo na rastanke, prisjećamo se najbolnijih osjećaja. Zbog njih mrzimo aerodrome i savršena putovanja jer su morala završiti, prijatelje koji se odsele i ljubavi koje odlaze.

Ništa nam vezano uz rastanke nije drago, jer u njima nema ničeg lijepog ili inspirativnog.

Sve dok ne shvatite da rastanci kriju snažnu poruku.

Poruku transformacije, promjene i poruku nade.

Rastanci nas tjeraju na nove početke.

Daju nam šansu da se iskupimo i zaboravimo ono što smo nekada bili. Tjeraju nas da pronađemo nove kvalitete u nama, da proširimo vidike, omogućuju nam da rastemo i da se potrudimo sljedeći put napraviti drukčije i prekinuti veze s prošlošću i s onime što je moglo biti.

Rastanci nas podsjećaju da nema garancije.

Možemo misliti da se neke stvari nikad neće promijeniti i da neki ljudi nikad neće otići, samo da bi shvatili da ponekad ipak odlaze. Rastanci nas podsjećaju da nikada ne trebamo uzimati stvari zdravo za gotovo jer, iako smo danas u nešto sigurni, i dalje ne znamo što će nam sutra donijeti i kako će se naši životi promijeniti.

Rastanci mogu prekinuti patnju.

Često se čvrsto držimo za stvari koje nisu za nas dobre ili za ljude koji su loši prema nama. Držimo se onoga što nam je poznato jer radije patimo nego se mijenjamo. Ali rastanci mogu pomoći da se spasimo od samoumištenja i naučiti nas da ostavimo iza sebe situacije koje nagrizaju naše emocije.

Rastanci nam pomažu da pronađemo svoju unutarnju snagu.

Kada se osvrnemo na periode kroz koje smo prolazili zbog bolnih rastanaka, shvatit ćemo da smo preživjeli, ponovno se smiješili, ponovno pokušali i nismo odustajali. Osjećamo se gotovo neuništivo zbog načina na koji smo se nosili sa svakim rastankom i načina na koji smo pronašli snage da se krenemo dalje.

Rastanci nas mogu potaknuti da pronađemo smisao u svojim životima

Kada shvatimo da naša sreća ne može ovisiti o drugima, i da se život više ne vrti oko nekog drugog, puno smo više motivirani i potaknuti da posvetimo život nečemu značajnijem i da pogledamo širu sliku. Počinjemo razmišljati o onome što ostavljamo iza sebe i po čemu želimo da nas pamte.

Rastanci donose nove susrete.

Iako zvuči kao klišej, to je istina. Kada smo spremni prigrliti nove prilike i nove ljude, oni se iznenada počnu pojavljivati u našim životima i tada će svaki rastanak dobiti smisao i bit će nam drago da smo okrenuli novi list.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...