Gastro

Desert za 5 minuta: prefina toblerone tortica u šalici

Autor:  | 

Ovaj recept spaja tri savršene stvari: gotovo je za pet minuta, iza sebe nećete ostaviti nered, a dobili ste božanstveno fini desert.

Ovu malu tortu s tobleroneom pripremate u šalici u kojoj ćete je i servirati (bilo bi dobro da u šalicu stane najmanje dva decilitra) – znači još jedna briga manje. A nema ni pečenja, koristit ćete samo mikrovalnu pećnicu.

Napomena: vrijeme za mikrovalnu je u ovom receptu prilagođeno mikrovalnoj pećnici snage 700w. Ako imate snažniju mikrovalnu, smanjite vrijeme potrebno za pripremu ove tortice.

 

tortica1

Za recept će vam trebati toblerone, maslac, jaje, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, glatko brašno, smeđi bijeli šećer. Količinu sastojaka prilagodite veličini šalice.

tortica 2

Prvo u šalicu stavite maslac i toblerone u komadićima. Zatim šalicu stavite u mirkovalnu da se maslac i toblerone otope. U prosjeku za to treba oko 30 sekundi u mikrovalnoj.

tortica 3

Kada su se toblerone i maslac otopili, sve dobro promiješajte, a zatim u to dodajte jedno jaje i ekstrakt vanilije (jedna žličica). Sve opet dobro promiješajte.

tortica 4

Zatim u smjesu dodajte smeđi i bijeli šećer (po jedna žličica ili više, kako vam paše prema okusu), žličicu praška za pecivo i opet sve dobro promiješajte.

tortica5

Nakon toga u smjesu dodajte prvo polovicu brašna. Kada se brašno dobro umješalo, dodajte i drugu polovicu i miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu bez grudica.

Smjesu zatim stavite u mirkovalnu na 50 sekundi. Izvadite i provjerite i onda opet stavite u mikrovalnu na još 45 do 50 sekundi (podsjećamo ova vremena su kraća ako imate mikrovalnu pećnicu snažniju od 700w).

tortica6

Dobar tek!

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...