Zdravlje

Životna energija – izvor života: preuzmite zdravlje uma, duha i tijela u svoje ruke

Autor:  | 

Svaki put kad nekome prislonimo ruku uz obraz, osjećamo tu toplinu živog bića, srodnu bliskost, silu koja nas sve povezuje – osjećamo energiju života.

Životna energija povezuje sva živa bića ovog našeg svijeta i jedna je od rijetkih konstanti koja se provlači kroz znanje i svijest svih civilizacija koje su živjele na ovoj našoj planeti.

U istočnim filozofijama i učenjima ova životna energija i snaga poznata je kao chi (prana, ki). u Kini, Indiji i Tibetu ona se praktično koristila (i to vrlo uspješno) već 5000 godina. Njena primjena se odnosila na tretiranje raznolikih bolesti, za produljivanje života ili za dosezanje prosvjetljenja, što se u mnogim religijskim, duhovnim i filozofskim učenjima smatra krajnjim ciljem ljudskog postojanja.

Danas, kada se razlika između tradicija Zapada i Istoka sve više smanjuje zahvaljujući nikada lakšoj dostupnosti informacija i razmjeni znanja, shvaćanje i učenja o samom postojanju chi-ja ili njegovoj primjeni u duhovne ili medicinske svrhe, sve je više znanost uključena u istraživanje ove životne energije.

Razvoj tehnologije i metoda kojima se znanost koristi, a koje su zadnjih godina procvjetale, je jedan od razloga zašto ovaj pojam postaje sve poznatiji. Neki fenomeni koje smo prije jednostavno ignorirali, jer ih znanost nije mogla još objasniti, sada su ponovo pod povećalom javnosti.

Ne treba imati nadnaravne moći da vidimo auru (tj. chi/pranu) oko osoba. Postoje uređaji koji to mogu, postoje čak i uređaji koji registriraju chi energiju/pranu akupunkturnih točaka i meridijana. Neki mogu mjeriti chi energiju/pranu drugih živih organizama kao što su biljke ili insekti (poznato pod nazivom Kirlijanova fotografija).

Uz sve ovo, postoji sve više uvida u sam sastav chi energije, a čini se da je on ovisan o njenom izvoru. Npr., ljudska chi energija će biti različita od chi energije/prane životinja i biljaka. Ali ne samo to, zamijećena je i razlika u chi energiji ovisno o tome radi li se o osobi jake konstitucije ili slabe; da li je osoba zdrava ili nije; da li je osoba duhovno napredna ili zapostavlja taj aspekt svog života; da li osoba redovito vježba chi energiju (npr. kroz Qigong) ili ne.

Jedna od najdjelotvornijih tehnika korištenja chi energije je kineski Qi-gong, tehnika koja nam izravno pomaže iscjeliti i dovesti u savršenu ravnotežu naš um, duh i tijelo.

Više o kineskoj Qi-gong tehnici ali i drugim metodama koje će vam pomoći da radikalno promijenite život na bolje i lakše dosegnete svoj životni maksimum, imate priliku naučiti na radionici koja će se održati u Češkom domu (Šubićeva 20, Zagreb), 2. travnja od 9 do 17 sati.

Tijekom tih 8 sati radionice polaznici će imati priliku učiti o raznim tehnikama koje je moguće raditi u slobodne vrijeme, dok gledaju TV, sjede u javnom prijevozu ili jednostavno prije odlaska u krevet. Cilj radionice je osnaživanje osobe kako bi preuzela život i zdravlje svog fizičkog, duhovnog i emotivnog tijela u svoje ruke.

Na radionici će biti prezentirane četiri tehnike koje se jednostavno primjenjuju. Uz njihovu pomoć moguće je utjecati na stanje tijela koje percipiraju kao nepoželjno (negativno), te ostvariti trenutnu promjenu na bolje.

1. tehnika kultivacije i održavanja unutarnjeg osmjeha koji je počelo svih taoističkih (daoističkih) vježbi/praksi

2. urođene tjelesne sposobnosti za samoiscjeljenje

3. metode za čišćenje tijela od štetnog elektromagnetskog zračenja

4. praktični rad u otpuštanju trauma i strahova koji nas sprječavaju da u životu postignemo svoj maksimum

U ovo moderno doba računala, pametnih telefona, te ostalih elektroničkih uređaja koji nas okružuju, zagušeni smo sa elektromagnetskim zračenjem (elektrosmogom). Ono negativno utječe na naše energetsko tijelo kojem također možemo pomoći korištenjem tek jedne jednostavne vježbe.

Osim toga, polaznici će biti upoznati sa tehnikom kako sve naučeno zaokružiti u cjelinu, zajedno s prakticiranjem unutarnjeg osmijeha koji je osnova jer uz njegovu pomoć osnažujemo i potvrđujemo sve što radimo kroz dan. Na kraju svega polaznici će biti spremni, kroz jednostavne vježbe i introspekciju, primijetiti i promijeniti stare navike koji su jedan od razloga nastanka traume (stagnirajuće energije) u tijelu.

Organizatore za sve dodatne informacije možete kontaktirati naputem e-mail adrese info@dogstar-edutrainment.com ili na broj telefona 098 946 66 77.

Prijaviti se na radionicu možete u samo dva koraka na stranici dogstar-edutrainment.com

Gore navedeni program vodit će:

1. Shen – Rad Shena je sinteza Afričkog šamanističkog liječenja, Chi Kunga, Joge i drugih istočnih tradicija s osnovom na našoj osobnoj božanstvenosti i našoj ulogi kao kokreatora. Nakon sedam godina kao monah u redu Ishaya, Shen je pozvan da služi u svijetu kao „dobar prijatelj“, koji se bazira na tradiciji Katara.

2. Ben Ralston – terapeut, učitelj Sivananda Yoge, te pisac. Njegove tekstove možete pronaći u Elephant Journal-u, Rebelle Society, te na drugim online portalima. Ben je već 16 godina učitelj Yoge, te vodi uspješnu internacionalnu terapeutsku praksu koja se bazira na izlječenju traume. Alati kojima se koristi su RPT, Šamanizam i rad s energijom. Redovito vodi i radi radionice i seminare u Hrvatskoj i po cijelom svijetu. Tu kombinira Yogu sa ostalim energetskim vježbama.

3. Igor Jovičić – Instruktor i višegodišnji praktikant Qi – Gonga (Fragrante, Lam Style), te višegodišnje iskustvo meditacije i ostalih praksi koje se baziraju na buđenju svijesti.

4. Gordana Jovičić – terapeut sa dugogodišnjim iskustvom u izlječenju trauma a posebnim naglaskom na osnaživanju žena. Gordana smatra i vjeruje da kroz izlječenje žena možemo izliječiti cijelu naciju. Osim terapeutskim radim, Gordana je i instruktor dvije tehnike Qi Gonga (Fragrante i WeightLoss&Beauty Qi Gong).

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...