Zanimljivosti

Žene su ipak bolji vozači, a evo i zašto

Autor:  | 

Uvijek se vodila rasprava oko toga tko su bolji vozači: žene ili muškarci?

Ali britansko istraživanje možda je tome stalo na kraj. U svakom slučaju, ide u prilog ženama i to s dosta dobrim argumentima.

Britanska istraživanja su ustanovila i potvrdila da su ipak žene bolji vozači od muškaraca, a k tome se time još i ne vole hvaliti.

Naime, vrlo su rijetke žene koje se hvale svojim vozačkim sposobnostima , dok se jači spol voli time hvalisati pa se tako uvriježilo mišljenje da su muškarci bolji vozači od žena.

No, bez obzira što muškarci govorili, teško će opovrgnuti ovih pet argumenata.

1. Žene su pažljivije, više paze na sigurnost i voze sporije od muškaraca. Statistike pokazuju da muškarci češće izazivaju prometne nesreće i prednjače i u prometnim prekršajima.

2. Žene su smirenije za volanom od muškaraca koji lakše gube živce. Žena će koristiti trubu samo kada je to zaista neophodno i opravdano, dok će muškarac zatrubiti i automobilu ispred sebe koji nije krenuo istog trenutka kad se na semaforu upalilo zeleno svetlo.

3. Ženama vožnja nije aktivnost u kojoj se dokazuju, dok je muškarcima i vožnja, pa čak i izbor automobila nešto kroz što se dokazuju.

4. Žene puno manje riskiraju zbog vožnje. Prije će stati na žutom svjetlu na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u pokušaju da prođu prije crvenog svjetla. Žene puno rjeđe ulaze u skretanje presjecajući put i rjeđe pišu poruke na mobitelu dok voze.

5. Žene će se uvijek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok su muškarci po tom pitanju presigurni u sebe, pa na put na koji idu prvi put, kreću kao da već sve znaju. Žena će također puno češće pitati za put ako se negdje izgubila, dok je muškarac u stanju vozikati se okolo jer mu je ‘ispod časti’ pitati za pomoć.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...