Gastro

Znanstvenici su dokazali da su čokolada i crno vino važan dio naše prehrane

Autor:  | 

Ovo su stvarno dobre vijesti – nedavna studija koju je proveo King’s College iz Londona pokazala je das vino i čokolada održava fit i zdravima.

Ključ uspjeha nije tradicionalno brojanje kalorija, nego milijuni bakterija koje žive u našem probavnom traktu i hrane se istim stvarima kao i mi.

Neke bakterije nam pomažu da probavimo hranu i metaboliziramo korisne vitamine i minerale, dok druge bakterije mogu imati negativan učinak na naš želudac.

Stoga je potrebno pomoći korisnim bakterijama da se održe na optimalnoj razini i to tako da se hranimo namirnicama koje i one vole.

A one vole sir i ostale mliječne proizvode, orašaste plodove i biljna ulja. nikako im ne pašu masti i šećer, koje su za njih gotovo otrovne. Dobre bakterije obožavaju i čokoladu i crno vino.

Sve ove vrste namirnica sadrže polifenole koji štite naš imunološki sustav. Što više polifenola unosimo, to je organizmu lakše preuzeti vitamine i ostale nutritivne elemente, a sukladno tome postajemo više fit i zdraviji – i to bez striktnih dijeta i intenzivnog vježbanja.

Vodeći znanstvenik u istraživanju, Tim Spector, promatrao je tijekom duljeg perioda dvoje blizanaca: jedan od njih se cijeli život borio s viškom kilograma, a drugi je bio u svaršenoj kondiciji, iako se nije oko toga trudio.

Spector je bio siguran da je razlika samo u mirkoflori njihovog probavnog trakta.

Znači zaključak je da bi trebali jesti više sira, jogurta i orašastih plodova. Također se često možete počastiti vinom i tamnom čokoladom jer su to sad i znanstvenici odobrili.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...