Budi sretna

Ono što u ljubavi dajemo je važnije od onog što od ljubavi trebamo

Autor:  | 

Kakva bi trebala biti osoba koja nas voli? Zapravo, pravo je pitanje “kakva bi trebala biti osoba koju želimo voljeti?”

Ova su pitanja postala toliko uobičajena i česta da već imamo spreman odgovor i nabrajamo stvari (uz sanjiv pogled) kao da je riječ o popisu za trgovinu.

No, možda se zapravo trebamo zapitati, što smo spremni dati toj osobi kada uđe u naš život.

U ljudskoj je prirodi da želimo određene kvalitete i karakteristike i one mogu imati značajnu ulogu kada se zaljubljujemo. No s druge strane, održavanje te ljubavi i međusobnog poštivanja nije vezano uopće uz to što vi želite. Više je stvar u tome što dajete – iskreno i punim srcem.

Možemo postati toliko fokusirani na vlastite prohtjeve, a osoba preko puta vas želi upravo iste stvari. Ako svi samo trebaju, a nitko nije spreman dati, ljubav se negdje putem izgubi.

Pružajte podršku, odanost, poklanjajte iskrenost, ljubav, poklanjajte svu tu dobru energiju, ali naravno, ne toliko da ostanete potpuno prazne. Jer ne možete iskreno davati ako se ne brinete i o sebi.

Otkrijte što vas čini sretnima i onda nemojte odgovornost za to prebaciti nekome drugome. Na primjer, često čujemo “voljela bih da mi netko pokloni cvijeće, da me odvede na put…”. Čak idemo toliko daleko da ljubav koristimo kao uvijet – “Ako me voli, napravit će to i to…”

Zašto stvaramo nepotrebne barijere koje nas sprečavaju da dosegnemo svoje mjesto sreće?

Uvijek razmislite koliko ste spremne dati i koliko dajete, ako već osjećate da nešto trebate ili zaslužujete.

U braku ili vezi svaki dan bi trebao značati i davanje, ulaganje u ljubav, bez obzira o kakvim se sitnicama radi.

Razmislite koliko ste bile sretne kada je on uložio veliki trud, odreknuo se nečega ili nešto propustio samo da bi vas učini sretnima? A ta sreća je došla iz spoznaje da ste mu i dalje najvažnija u životu, važnija od njega samog. Jeste li uzvratile – uzvraćate li na isti način?

Jer davanjem se sreća vraća. Kada dajete sve od sebe za nekoga, njegova sreća pretvara se u vašu. Njegova ljubav prema vama raste, a vi to osjećate i time se hrani i vaša ljubav.

I tada postajete dvije osobe koje bi učinile sve na svijetu za međusobnu sreću.

Jer ljubav nema veze s onim što trebate, nego s onim što dajete.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...