Budi sretna

Devet razloga zašto trebaš odmah sama sebi zahvaliti

Autor:  | 

Navikli smo zahvaljivati drugima, ali smo beskorisni kada trebamo zahvaliti sami sebi.

Razmislite, jednostavan “hvala ti” samim sebima može snažno utjecati na našu razinu sreće. Samo oni koji znaju kako cijeniti i zhavaliti sami sebima, samouvjereno žive svoje živote i lakše se nose sa problemima i nedaćama.

Zahvaliti sebi je lakše nego što se čini. Pokušajmo si zahvaliti na svemu: za naše male uspjehe i postignuća, za sposobnost da se osjećamo živima i da smo sretni. Budimo zahvalni sami sebima za ono što jesmo, da smo svi jedinstveni i potpuno drugačiji. Probajte i primjetit ćete razliku. Probajte i osjećat ćete se bolje.

A Zdrava i Sretna donosi vam devet jednostavnih razloga zbog kojih možete odmah same sebi zahvaliti:

Ponekad sumnjaš u sebe i svoj život. Možeš se nekoliko dana jadno osjećati razmišljajući što to radiš i radiš li to na pravi način. I znaš što? To je u redu. To znači da si i dalje otvorena za rast i da se razvijaš kao osoba. Oni koji imaju pod okom svoju prošlost spremni su za nove pobjede u budućnosti.

Imaš posao. Nije važno što radiš i koliko zarađuješ. Imaš za hranu, imaš negdje spavati i imaš što obući. Možda to nije posao tvojih snova, ali ne brini – ono što je važno je da si neovisna i odgovorna, i zato se potapšaj po ramenu.

Imaš vremena raditi ono u čemu uživaš. Pa makar to bilo izležavanje na krevetu s grickalicama i gledanje omiljenih serija.

Nešto te zanima. Bez obzira je li riječ o čitanju, putovanju, slušanju glazbe, učenju stranih jezika ili padobranstvu. Nešto te toliko zanima da si spremna satima to istraživati.

Imaš jednu ili dvije stvarno bliske prijateljice. Ljudi se često zamaraju brojem prijatelja, a ne kvalitetom prijateljstva. Svi mi trebamo prijatelje s kojima možemo podijeliti svoje intimne misli, koji se mogu veseliti našem uspjehu ili s nama tugovati zbog neuspjeha. Prijateljice s kojima možemo udobno sjediti u tišini.

Dopustaš si uživati u malim životnim radostima. Nije važno je li riječ o odlasku na koncert, kupnji nove knjige, opuštanju u toploj kadi ili ispijanju najdražeg vina. Važno je da u tome stvarno uživaš.

Ti si iskrena prema sebi i nemaš problema priznati da stavi ne idu prema planu… I, naravno, radiš na tome da popraviš situaciju.

Više nisi ona ista osoba koja si bila. Uvijek učiš nešto novo, razvijaš se, i unosiš promjene u život. I možeš objektivno procijeniti jesi li nadmašila sebe ovaj put ili su rezultati lošiji nego prije.

Znaš kako sanjati. Da, znaš. I to nema veze sa stvaranjem planova ili postavljanjem ciljeva. Snovi su emocije i nema veze koliko su stvarni. Svi mi znamo da ništa nije nemoguće, samo za neke stvari treba više vremena….

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...