Zanimljivosti

Zašto je seks s nekim koga voliš toliko bolji

Autor:  | 

Osobe koje su protivnici monogamije često svoje stavove brane argumentom da tijekom nekog vremena seks sa istom osobom postaje dosadan.

Iako je istina da neki parovi brzo odustaju i seks postaje rutina, prava je istina za većinu parova daleko od toga.

Kod osoba koje nemaju volje, koje su lijene i prepuste se sivilu dnevnog ritma, seksualni se život vrlo brzo može razvodniti, kao i sve drugo u njihovom životu.

Ali kod onih parova koji su spremni uložiti trud, unijeti dodatnu strast u život, dodatna uzbuđenja i i znenađenja – kada se sve to spoji sa savršenim poznavanjem tijela svog partnera, onda to može rezultirati sa sasvim novom razinom seksualnog života.

Bolja komunikacija znači bolji seks

Komunikacija je kao vježbanje: Postoji razdoblje kada u početku ne djeluje lagano; potrebno je puno truda da nastavite, ali jednom kada se naviknete, postaje sve lakše. I postajete sve bolji, pa čak u tome i uživate. I onim danima kada želite ljenčariti, ipak otiđete vježbati jer znate koliko je korisno.

Jednaka stvar je i s komunikacijom. Komunikacija je ključ dobrog seksa – kada možete nekome otvoreno reći što volite ili pto ne volite, kada prepoznajete izraze njihovih lica i govor tijela. Jer kad ste im već rekli sve svoje tajne, strahove i snove, onda ne bi trebao biti problem reći im “malo niže, tu, baš tu…”.

S povjerenjem nema ustručavanja

Kako bi se upustili u seks s nekime, morate im donekle vjerovati. Povjerenje i oprez su obrnuto proporcionalni tijekom perioda kada ste u ranjivoj poziciji – što manje vjerujete, to ste oprezniji. Što više vjerujete svom partneru, to se osjećate sigurnijima da se prepustite – i to i na fizički i na osjećajni način. Bez obzira kakvu vrstu seksa preferirate, što ste slobodniji da se prepustite trenutku, to će iskustvo biti bolje. A to je puno lakše kada nekome potpuno vjerujete.

Poznajete svoja tijela

Bez obzira koliko ste vješti, postoji krivulja učenja kada ste goli sa drugom osobom. Proces otkrivanja novog tijela je naravno ugodan, ali ne može se usporediti s osjećajem kada idete u krevet s nekim tko jako dobro zna kakve igre volite.

Uistinu vam je stalo da oboje budete zadovoljni

Kada nekog volite, stalo vam je do toga da shvatite njihove potrebe i da ih, kada možete, i ispunite. Jednako je i s orgazmima. Kada vam je sreća partnera iskreno važna, onda tu nema mjesta za sebičnost.

Ugodno vam je i poslije seksa

S nekim možete imati nevjerojatnu fizičku kemiju, ali ona se istog trenutka raspline kada progovore. I zato je predivno kada nakon seksa oboje želite i dalje uživati u međusobnoj blizini. Maziti se, zezati, uživati u osjećaju da ste stvoreni jedno za drugo i bilo kakvim situacijama. Neobavezni seks može biti dobar, ali se ne može usporediti sa ovakvim osjećajem koji seksualno iskustvo podiže sa razine običnog akta uživanja na potpuniji i dinamičniji oblik zadovoljstva.

Manje je pritiska da budete savršeni

Tijela nisu savršena, a mi smo isprogramirani da te nedostatke pokušamo što više sakriti. A to znači da želimo novim osobama izgledati što ljepše. Tijekom seksa definitivno se otkrivaju svi nedostaci (bez obzira koliko su realni). Upravo zato se teško opustiti tijekom seksa s nekom novom osobom. Ali kada ste s nekim tko vas voli, vi znate da oni voli i sve vaše male mane i nesavršenosti. I kada se ne brinete o dojmu koji ćete ostaviti, onda ste tijekom seksa potpuno prisutni i prepušteni uživanju u trenutku.

Možete isprobavati nove stvari

Postoje trenuci kada ste spremni za isprobavanje novih stvari u krevetu. Budući da ste već puno put imali zajednički seks, uvođenje novih stvari ne znači nervozu. Sa ljudima koje ne poznajete niste skloni eksperimentirati. Držite se sigurnijih taktika.

Ali i nemorate isprobavati nove stvari

Također postoje trenuci kada samo želite raditi ono isprobano i znati da će to biti i više nego dovoljno. Pomicati granice i istraživati nove seksualne teritorije može biti super, ali isto tako dobar stari način može biti potpuno zadovoljavajući.  Baš je u tome i prednost – možete, ali i ne morate. U svakom slučaju, potpuno zadovoljstvo je i dalje rezultat.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...