Budi sretna

Ne želim da me voliš samo zbog mog osmijeha, zaljubi se i u moje suze…

Autor:  | 

Ne želim da me voliš samo zbog mog osmijeha, želim da me voliš i zbog mojih suza i priča koje one kriju. Želim da shvatiš bol iza svake suze i da shvatiš suzu iza svakog osmijeha.

Ne želim da me voliš samo zbog mog smijeha, želim da me voliš i zbog moje tišine. Zajedno s mojim mislima koje me preoganjaju noću kada svijet utihne i mrak obuzme sobu, a moj um počne lutati i propitivati sve što je pogrešno na ovome svijetu, sve što je pogrešno u mojem životu i sve što ne valja samnom. Želim da se zaljubiš u odjeke moje tišine.

Ne želim da voliš samo moje lice, želim da me voliš zbog mojih očiju, da vidiš koliko su duboke i da naučiš njihov tajni jezik. Želim da hrabro uđeš u njih i pogledaš svijet kroz moje oči. Da vidiš što promatram, zbog čega trepćem, zbog čega želim zaklopiti oči, ali najviše želim da vidiš kako ja tebe vidim – kako te gledam s ljubavlju.

Ne želim da me voliš samo zbog mojih usana, želim da se zaljubiš i u moje riječi. Riječi koje izgovaram tako mekano kada sam ranjiva i riječi koje izlete kada sam ljuta. Riječi koje govorima kada ne znam što bi rekla i birane riječi koje koristim kada otvaram srce; kada iz mene izviru sve moje tajne i polako ti dajem ključeve mog srca, jedan po jedan.

Ne želim da me samo voliš kad sam normalna, želim da me voliš i kad sam apsurdna. Moje neobične mušice, moje čudne navike i čudne želje. Želim da voliš kako nekad imam nerealna očekivanja i kako ponekad imam idealne snove. Želim da vidiš jednostavnost u mojoj složenosti i mudrost u mojem ludilu.

Ne želim da me voliš samo zbog moje ljepote, želim da me voliš i zbog mojih ožiljaka. Jer ti me ožiljci čine onom koja jesam, i ti su mi ožiljci pomogli da shvatim što želim, ti ožiljci pokazuju da sam bila slomljena zbog ljubavi i da su mi ti ožiljci pomogli da ponovno volim. Ovi su ožiljci razlog da volim i onda kada boli. Ovi ožiljci su glavni razlog zašto razumijem tvoje ožiljke i zato znam kako ih voljeti i kako ih zacijeliti.

Ne želim da me voliš samo zato jer sam predivna, želim da me voliš zbog onoga što me čini predivnom.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...