LJepota

Super frizure za vaše male cure koje čak i tate mogu lako napraviti

Autor:  | 

Jutarnja rutina s djecom često mora biti vremenski našpanana na minutu. 

Ponekad jedva imamo dovoljno vremena da se sami spremimo za radni dan, a još moramo pripremiti klince za vrtić ili za školu. Oni koji imaju kćeri moraju često dodatno odvojiti vrijeme za frizure koje njihove djevojčice žele.

Zdrava i Sretna stiže u pomoć. Donosimo vam deset brzih i jednostavnih frizura koje možete napraviti svojoj maloj princezi, a ne iziskuju puno vremena. Tate, zasučite rukave.

 Unakrsne pletenice

421305-R3L8T8D-1000-collage1

Skupite kosu i razdvojite ju na dva dijela, zatim jedan dio zavežite gumicom i napravite dva repa. Prekrižite jedan rep preko drugog, zatim pokupite višak kose u blizini vrata i spojite ponovno gumicom na stražnjem dijelu glave. Također možete napraviti i pletenice.

 

Ugodan i lijep izbor

421405-R3L8T8D-1000-collage11

Kosu sa strane glave podijelite u dva pramena, možete ih uvrtiti ili napraviti pletenice. Pletenice učvrstite prozirnom gumicom i zavežite u čvor.

 

Upleteni rep

421705-R3L8T8D-1000-collage3

Predivna i elegantna frizura koju možete vrlo jednostavno napraviti. Kosu počešljajte na jednu stranu, na drugoj strani kose, odvojite jedan pramen u blizini lica kod uha i zavrtite ga ili upletite u pletenicu ( ovdje vam može i djevojčica pomoći pridržavajući kosu). Zatim skupite ostatak, veću količinu kose pomoću češlja povežite i uvrtite s pletenicom u niski rep na jednu stranu.

 

Trostruko upleteni rep

421455-R3L8T8D-1000-collage13

Možete probati ovaj malo složeniji, ali više impresivan stil kada ste usavršili upleteni rep. Počnite tako što ćete napraviti rep blizu tjemena, a zatim izvedite „izvlačenje“ kose slično vezanju kravate. Zatim napravite drugi rep niže na stražnjem dijelu glave, kombinirajući labavi dio kose od kraja prvog repa, i ponovno provucite kao kravatu. Možete učiniti nekoliko repova koristeći ovu metodu niz potiljak.

 

Asimetrična punđa

421755-R3L8T8D-1000-collage4

Kosu počešljajte na stranu i pažljivo ju skupite u rep na jednoj strani glave. Zarolajte kosu i skupite ju u punđu. Pričvrstite s jednom ili dvije gumice.

 

Trostruka pletenica

421605-R3L8T8D-1000-collage17

Za one koji ne znaju kako napraviti francusku pletenicu, postoji jedna tajna metoda koju ćemo vam upravo otkriti. Počnite od strane čela razdjeljujući kosu na tri dijela za pletenicu. Ispletite kratku pletenicu i pričvrstite ju  prozirnom gumicom. Zatim uzmite pramenove sa stražnjih dijelova glave i pletite pletenicu sa središnjim dijelom kose od kratke pletenice. Ponovno ste dobili pletenicu i pričvrstite ju gumicom. Od ostatka kose napravite isti postupak.

 

Alternativni rep

421855-R3L8T8D-1000-collage6

Skupite kosu blizu vrha glave i napravite pletenicu. Neka vam ponovno vaša curica pomogne tako što će držati pletenicu dok vi skupite ostatak kose koji ćete spojiti s pletenicom i skupiti u visoki rep.

 

Višestruki rep

421655-R3L8T8D-1000-collage2

Ovu jednostavnu, ali čvrstu frizuru možete napraviti u kratkom roku. Razdvojite kosu u pramenove na tjemenu na dva dijela i svaki pričvrstite gumicom. Dobili ste dva repa. Zatim kosu sa strane glave ponovno spojite zajedno i učvrstite jednom gumicom. Ponovite postupak dok sva kosa nije skupljena. Ako vam je dužina kose djevojčice dovoljno duga možete napraviti od ovog dugog repa pletenicu.

 

Alternativne pletenice

421505-R3L8T8D-1000-collage14

Skupite kosu sa strane glave iznad ušiju i ispletite dvije pletenice. Uvucite kosu kao kada vežete kravatu u atraktivan čvor.

 

Pundža u obliku mašne

421905-R3L8T8D-1000-collage8

Ovo je preslatka frizura za malene princeze. Najprije dobro raščešljajte kosu u svim smjerovima i odredite mjesto na kojem želite da bude mašna. Obično je to mjesto na vrhu glave, ali može i na stranu. Kada odredite mjesto za mašnu, napravite rep uzmite gumicu, te provucite kosu kroz nju nekoliko puta ostavljajući kosu provučenu do pola na zadnjem provlačenju.

Vrhovi kose neka padaju prema licu, dok vaša curica ima čvrstu punđu, ti pramenovi će poslužiti kao središnji dio mašne. Razvucite dio kose koji je spojen gumicom lijevom i desnom rukom na lijevu i desnu stranu kako biste dobili polukrug. Učvrstite krajeve ukosnicama da se ne bi micali. Sada u sredini luka napravite mali utor tj. razdvojite kosu kako biste mogli uvući pramen. Uzmite pramen koji vam pada na lice i stavite ga u udubinu, kako bi se stvorila mašna od kose, a sa stražnje strane pričvrstite ukosnicom.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...