Zanimljivosti

Evo zašto je jutro najbolje vrijeme za seks…

Autor:  | 

Zvuk alarma ujutro je vjerojatno najomraženiji zvuk, osim ako ga ne doživljavate kao poziv na ranojutarnji seks.

Iako nedostatak vremena može biti veliki problem u vašoj jutarnjoj rutini, vrijeme  koje ćete rezervirati za ranojutarnji seks može vas pomladiti, popraviti vam zdravlje i raspoloženje. 

Štoviše, rezultati jednog istraživanja pokazali su da parovi u dobi od 18. do 29. godina u prosjeku vode ljubav 112 puta na godinu, oni od 30. do 39. godina 86 puta, dok se u 40-ima taj broj smanji na 69 puta na godinu.

Iako se većina parova seksa u večernjim satima, zapravo je jutarnji seks puno bolji jer inicira intimnost i emocionalno zbližavanje na početku dana, a i popravlja raspoloženje bolje od obilnog doručka ili šalice kave. To se događa zbog povećane proizvodnje hormona serotonina nakon orgazma, a koja djeluje kao antidepresiv na mozak.

Pospješuje imunitet

Proizvodnja hemoglobina, koje tijelo štiti od infekcija, povećana je tijekom seksa. Prakticiranje seksa barem jednom tjedno popravlja imunološki sustav. Redovit jutarnji seks održava visoku razinu hemoglobina i tijelu pruža zaštitu.

Popravlja raspoloženje

Jutarnji seks popravlja raspoloženje zbog povećane razine serotonina koji se oslobađa tijekom seksualne aktivnosti. Seks je prirodan način popravljanja samopouzdanja jer na taj način serotonin dolazi do mozga.

Poboljšava kvalitetu sperme i ženinu plodnost

Čest jutarnji seks može poboljšati kvalitetu sperme, pa čak i plodnost kod žena. Istraživanje provedeno nad 118 muškaraca pokazalo je da se redovitom jutarnjom ejakulacijom kvaliteta sperme kod muškaraca popravlja za oko 12 posto, što povećava izglede za uspješnu oplodnju.

Poboljšava tonus, teksturu kože i kose

Jutarnji orgazam oslobađa sastojke koji podižu razinu estrogena u tijelu i poboljšavaju tonus i teksturu kože, pa čak i kose. Cirkulacija je također poboljšana tijekom seksa, a to potpomaže dovod kisika u stanice kože, zbog čega se poboljšava zdravlje i izgled kože.

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

Prakticiranje jutarnjeg seksa nekoliko puta tjedno može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti za pola! U sklopu istraživanja koje to dokazuje znanstvenici su pratili tisuću muškaraca u razdoblju od deset godina kako bi doznali kako orgazam može utjecati na zdravlje muškarca. Pokazalo se da je kod seksualno aktivnijih muškaraca koji su se seksali dva ili tri puta tjedno kardiovaskularno zdravlje bilo u mnogo boljem stanju.

 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...