Budi sretna

Sačuvaj ovaj tekst i pročitaj ga kad te obuzme osjećaj da te se uzima zdravo za gotovo

Autor:  | 

Sve je na tebi. Rješavanje problema, briga za dom i kuću, posao, računi, djeca… A ipak sve funkcionira savršeno jer ti držiš sve konce u rukama. Padaš s nogu zbog toga, ali sve je pod kontrolom.

No, osjećaš da nisi baš sretna, sav taj znoj i trud koji ulažeš prolazi gotovo neprimjećen, kao da je to nešto jednostavno, normalno, nešto što se očekuje od tebe.

Zar je baš svim teško pokazati da cijene sve što radiš za njih? Ti ne trebaš crveni tepih, naklone do poda ili tapšanje po leđima. Sve što trebaš je neka lijepa riječ, mali znak pažnje ili gesta koja pokazuje da si posebna…

Jer sve se to nakuplja u tebi, pritišće ti srce, prsa, i jednog dana se budiš ujutro i hvata te nelagoda, strah, tjeskoba da te svi uzimaju zdravo za gotovo. Nemoj si dozvoliti da dođe to toga.

1. Sjeti se koliko vrijediš.

Ti nisi nešto što je kupljeno na rasprodaji. Pokaži koliko vrijediš. Neka svi osjete što se dogodi kada jedan dan ti staneš. Nemoj zanemarivati vrlo važnu vrstu ljubavi, ljubavi prema sebi. Ako ti sebe ciijeniš zbog svega što radiš, imaš pravo to zahtjevati i od drugih.

2. Traži poštovanje, a ne pažnju

Kada je netko svjestan da smo želiš njihovu pažnju, velike su šanse da će ti je dati samo kada nemaju što drugo raditi ili kad im je dosadno. Ne želiš biti nečija razbibriga, zar ne? Naravno da je pažnja jedna od važnih stvari u svakom odnosu, ali je bitnije da dolazi u paketu s poštovanjem.

3. Prorijedi svoju dostupnost

Daj sebi i svom partneru prostora. Dajte si vremena da si nedostajete. Nesmiješ zaboraviti kakv je osjećaj biti svoja. Oni nisu uvijek dostupni, a nisi ni ti – to je u redu. Zdrava veza i dalje funkcionira čak i ako se jedno drugo ne vidite po dva dana.

4. Pruži partneru malo izazova

Kada znaju da je s tobom lako ili da ćeš odraditi sve što treba, izgubi se osjećaj istaknuti koliko si važna. U svemu tome nema uzbuđenja i izazova i tada odnos počinje slabiti.

5. U redu je ponekad reći NE

Ako se ponekad osjećaš da ne želiš navečer izaći, ne želiš nešto raditi, onda i nemoj. Imaš uvijek pravo na svoj izbor i odluke, i ako postoji poštovanje, tvoj partner to treba i poštivati. Ti nisi obavezna u svako vrijeme reći DA. Uvijek treba biti neke vrste kompromisa.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...