Budi sretna

Zbog tebe sam se osjećala kao da nisam dovoljna. I hvala ti na tome

Autor:  | 

Stvarno sam bila tvoja. Bila sam godinama očarana tobom, borila se za svoje mjesto u tvojem životu. Promijenila sam se i prilagodila kako bi ispunila onu prazninu koju si osjećaju, nadajući se da ćemo tada savršeno pristajati jedno drugome.

Ali sve to nije bilo dovoljno. I hvala ti na tome.

Hvala ti što si priredio tu fazu mog života u kojoj sam se morala boriti za nešto što nikada nije bilo sigurno. Tako sam uspjela svladati upornost i naučila da nikada ne smijem odustati od onoga što mi je iskreno važno. Naučila sam da se na kraju duge ne krije uvijek blago i da mogu osjetiti poraz mnogo puta prije pobjede.

Ali isto tako to je bio period kada sam svladala umjetnost oporavljanja. Naučila sam kako se ponovno dignuti na noge nakon bolnih rastanaka i uništenih planova koji su trebali biti moja budućnost.

U toj fazi sam već počela krčiti svoj put; stazu koju sam trebala, umjesto da trčim za brzom linijom do trenutnog zadovoljstva.

Hvala ti što si me naučio da mijenjanje sebe – i onoga što jesam – nikada neće biti rješenje.

Jer zato što sam se osjećala da nisam dovoljna, uspjela sam biti dovoljna samoj sebi.

Uspjela sam otkriti što sam željela od života usred stvarnosti koja se, činilo se, zauvijek urušava.

Otkrila sam da se, bez obzira koliko se trudiš biti nekome nešto, to ne može usporediti s time koliko je predivan osjećaj kada si sebi bilo što.

Sada mogu biti svoja i prestati se zamarati što drugi misle. To što ti nisam bila dovoljna, pokazalo mi je kako da budem ponosna na sebe. Preživjela sam bez tebe, a to mi se prije nekoliko godina nije činilo mogućim.

Hvala ti za rastanak. Jer bez njega možda nikad ne bi znala kakav je osjećaj kada te netko uistinu cijeni. Možda nikad ne bi imala priliku biti tako potpuno i iskreno voljena. Bez rastanka, možda se nikad ne bi tako smiješila kao sada, kada čujem koliko sam predivna.

Iako su jutra kada sam se borila da ustanem iz kreveta bila sve samo ne ugodna, pokazala su mi da sam dovoljno snažna da se dignem bez pomoći, da se predam svijetu otvorena uma, spremna spriječiti da se itko osjeća onako kako sam se ja nekad osjećala.

Hvala ti što si sumnjao u mene, jer si mi dao svu priliku da ti dokažem suprotno.

Uvjerena sam da ću ti nedostajati, i nije mi zbog toga žao. Nadam se da ćeš iz ovoga jednog dana izvući pouku, jer upravo mi je način na koji si me bacio na koljena omogućio da danas stojim snažnija no ikada.

 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...