Budi sretna

Kakva bi ti bila u savršenom svijetu?

Autor:  | 

U savršenom svijetu ti sebe nikad ne bi razočarala. Nikad ne bi pogriješila više nego jednom. Da te netko povrijedi, izbrisala bi njihov broj bez da trepneš. Ne bi se previše napila, ne bi radila blesave stvari u svečanoj haljini.

U savršenom svijetu, ti bi bila najbolja prijateljica koju netko može poželjeti. Ne bi zavidjela na tuđoj sreći, skrivala zadovoljstvo zbog neuspjeha nekog koga ne voliš. Bila bi nesebična. Nikad ne bi prezirala, osjećala se napuštenom i plakala zbog iznenadnih promjena. Nikad ne bi sumnjala u vrijednosti. To bi bilo savršeno, zar ne?

U savršenom svijetu, ti bi mogla ugoditi svakome. Bila bi savršeno dijete, savršena ljubavnica, savršen zaposlenik. Nazvala bi baku čim dobije novi kuk, slala majci cvijeće za rođendan, plaćala račune na vrijeme i ništa na poslu ne bi ostavljala za sljedeći tjedan. Ništa od ovog ti ne bi izazivalo tjeskobu. Ti si rođena da sve radiš savršeno. Bit ćeš ono što svi žele da budeš.

U savršenom svijetu ne plačeš usred bijela dana zbog stvari koje nisu pod tvojom kontrolom i za koje nema nade da ćeš ih ispraviti. To nikad ne bi napravila jer nema smisla. U savršenom svijetu nikad ne osjećaš beskorisne emocije.

U savršenom svijetu, svi koje voliš bi ti uzvratili ljubav. Bez ikakvih pitanja. Ne bi bilo neodgovorenih poruka, ne bi bilo nevjere. Oni bi bili točno onakvi kakvima želiš da budu. I ne bi otišli dok ti to ne želiš.

U savršenom svijetu, ti bi redovno vježbala i ne bi pojela one kolače i voljela bi svoje tijelo. Ne bi postojao niti jedan dan kada se osjećaš debelom i ne bi se sramila nositi kratke suknje ili uske hlače.

Ali ti nisi savršena. Ponekad plačeš, jedeš kolače, previše popiješ i imaš loše misli o prijateljicama i osjećaš se debelom i zaboraviš nazvati baku i zavidiš drugima na uspjehu.

I znaš to? Baš je dobro da je tako. Jer da si svaršena, bila bi nezanimljiva i predvidljiva. Ne bi imala svoj jedinstveni sjaj. I ne bi imala snove ili ciljeve koji žive u tvojoj glavi i srcu, koji te vode kroz život pun čudesa i ljepote jer bi ih sve već postigla.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...