Zanimljivosti

Besplatne stvari za koje niste znali da možete dobiti tijekom leta u avionu

Autor:  | 

Ako ste iskusan putnik, vjerojatno znate koliko su ograničene usluge zrakoplovnih tvrtki tijekom samog leta.

Ali ako znate što možete tražiti, otkrit ćete da te usluge tijekom samog leta nisu baš tako ograničene kao što se to čini u početku.

Zapravo, ima dosta korisnih stvari koje možete dobiti potpuno besplatno za vrijeme vašeg leta.

Stoga je Zdrava i Sretna za vas pripremila popis od 9 besplatnih stvari za koje slobodno možete pitati na vašem sljedećem putovanju avionom.

Posjet pilotskoj kabini

Može vam se učiniti neobično, ali mnogi piloti dozvoljavaju djeci, i ne samo djeci, da posjete pilotsku kabinu nakon slijetanja.

Molim još

Ako zrakoplovna kompanija kojom putujete nudi obrok, možete zatražiti repete. Nakon što su posluženi svi putnici, a hrane je ostalo, postoji dobra šansa da ćete dobiti dodatni obrok. U stvari, to puno ovisi o vremenu putovanja. Na primjer, na kasnih noćnim letovima, putnici često preskaču svoje obroke ili grickalice. 

Postoji dodatni bonus; ako vam se ne pije čaj ili kava, imajte na umu da se u većini zrakoplova nudi vruća čokolada, sok ili voda.

Osnovni lijekovi i zavoji

Medicinski kompleti sadrže najosnovnije lijekove i potrošni materijal (npr. sredstva protiv bolova, antibiotike, antacide, ljepljive zavoje za manje posjekotine, itd) koji su dostupni na svim letovima. Stjuardese su također osposobljene pružiti osnovnu medicinsku pomoć.

Pomoć u pronalasku liječnika

Ako putnik doživi ozbiljan zdravstveni problem tijekom leta, stjuardesa će pokušati pronaći liječnika, ona će preko zvučnika zamoliti da se javi netko od putnika tko bi mogao pomoći. No, neke zrakoplovne kompanije imaju besplatne medicinske stručnjake koji tijekom leta mogu pratiti putnike kojima bi možda zatrebala pomoć.

Pomoć u zamjeni sjedala

Putnici često pregovaraju s ostalim putnicima za zamjenu sjedala u avionu. Dakle ako želite sjediti pored nekog svog tijekom leta, možete pitati za pomoć odmah po ulasku u zrakoplov. Vjerojatno će vas stjuardesa zamoliti da sjednete na svoje mjesto dok svi putnici ne zauzmu sjedala ili dok zrakoplov nije dostigao svoju brzinu pri uzlijetanju, no uz osmjeh ćete postići svoj cilj.

Dezinfekcijske maramice

Nasloni za ruke, pladnjevi na koje stavljate hranu, te razni gumbi, su najprljavije površine u avionu, sa sobom nose puno opasnih mikroba. Ako želite očistiti površinu koju ćete dirati, zamolite stjuardesu za nekoliko dezinfekcijskih maramica. Obično ih imaju pri ruci.

Alkoholna pića

Puno je zrakoplovnih kompanija koja zapravo služe besplatna alkoholna pića na međunarodnim letovima – slobodno ih zamolite za piće.

Korisne stvari

Mnoge zrakoplovne kompanije nude razne besplatne setove ugodnosti za duge letove. Na primjer, možete zatražiti besplatnu masku za oči, slušalice, igraće karte, setove za pisanje, četkice za zube, paste za zube, pa čak i čarape. Bez obzira u kojoj klasi putujete, stjuardese su često spremne pružiti putnicima ove korisne stvari. Osim toga, neke zrakoplovne kompanije također nude pakete raznih aktivnosti za djecu. Ti paketi obično sadrže stavke kao što su bojice, bojanke, naljepnice, zagonetke, i tako dalje.

Napunite svoju bocu vodom

Svi putnici koji nose svoje boce s vodom, moraju ih isprazniti prije nego prođu sigurnosne pretrage u zračnoj luci. No, ne bacajte svoju bočicu, spremite je, a nakon ulaska u zrakoplov, slobodno zamolite stjuardesu da ju napuni svježom vodom. Stjuardesa će to rado učiniti.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...