Budi sretna

Sve ono što shvatiš o iskrenoj ljubavi jednom kad je napokon pronađeš

Autor:  | 

Ono, što oni koji su pronašli iskrenu ljubav znaju, je da to nije iskustvo koje te potpuno ispunjava ili je apsolutno magično.

Iskrena ljubav je upoznati drugu osobu u njenom najiskrenijem izdanju i cijeniti to što ste pronašli. A to se ne otkriva slučajno ili zbog sudbine, to je nešto što se njeguje.

To je jedan od najdivnijih načina da dohvatimo svoje najveće dubine i da dijelimo radost onoga što smo pronašli.

1. Vi ste jednaki. To je u isto vrijeme najjednostavnija i najteža stvar za naučiti. Često se netko u vezi više žrtvuje ili je zahtjevniji. Dok postoji takva neravnoteža, onda će netko nekome početi zamjerati. U pravoj ljubavi ničiji osjećaji ili potrebe nisu snažnije.

2. Vi niste ljubavnici, ali definitivno niste ni najbolji prijatelji. Vi ste obitelj. Jako često čujemo da su najdivnije veze često počinjale kao prijateljstva. Ali u pravoj ljubavi je jasno da ta veza nadilazi bilo koji oblik prijateljstva i da je sve to uzdignuto na na predivne razine fizičkom intimnošću dvoje ljubavnika. Vi ste obitelj jer ta povezanost je utkana u samu srž međusobne ljubavi, vođenja ljubavi i zajedničkog smijeha. Takvo nešto ništa ne može zamijeniti.

3. Nije bitno koliko se smijete zajedno, već koliko zajedno plačete. U pravo ljubavi ste spremni biti ranjivi zajedno. Vi ste iznad toga da vas ne smije vidjeti kako plačete jer će misliti da ste slabe. A takav pogled u međusobnu ranjivost je nešto najvrednije što možete podijeliti.

4. Kada imate probleme, vi shvaćate da nije riječ o tome da nešto ne valja između vas, nego da se je nezadovoljstvo u u svakom od vas pojedinačno. Mnogim vezama dođe kraj kada se problemi ne mogu rješiti, kada se ne želimo (ili se ne možemo) prilagoditi potrebi drugog. Iskrena ljubav otkriva partnerima da problem nije u njihovoj vezi, već u njima pojedinačno. Tvoje potrebe i osjećaji su reakcije na tvoju unutrašnju bol koja traži pomoć ili shvaćanje tvojeg partnera. Kada shvatiš da tvoje želje i zahtjevi kod voljene osobe izazivaju također loše osjećaje, onda možeš lakše promijeniti stvari, a to je prvi korak ka opraštanju.

5. Komunikacija je ključna, ali samo ako je iskrena. Otvoreni razgovor o nesigurnostima, traumama prošlosti i onome što nas može povrijediti omogućava tvojem partneru da uistinu osjeti što je u tvojem srcu i da to poštuje i cijeni. Jer zamjeranje je izvor sve negativnosti. Kada komunikacija zamre, ili izostavlja dijelove istine, stvara se nezadovoljstvo. U iskrenoj ljubavi pratneri su toga svijesni i nikada ne dozvoljavaju da se takvo nešto pojavi.

6. Ne možete jedno drugo promijeniti, niti želite pokušati. Puno osoba misli da mogu promijeniti svog partnera, prilagoditi ih prema savršenim slikama u njihovom umu. U pravoj ljubavi se to nikada ne može dogoditi jer ga voliš upravo zbog onoga što on jest. Naravno, postoje mane i frustracije, ali sve je to dio ljudskosti. Zahtijevanje savršenstva je zapravo projekcija savršenstva kojeg želiš za sebe.

7. Stvari će se promijeniti. Ostati zajedno je izbor, i to nema nikakve veze sa sudbinom ili ljubavlju. Ono što vidimo u filmovima kada muškarac uljeće pred ženu i proglašava da je ona njegova srodna duša i da nemože živjeti bez nje, to nije iskrena ljubav. Romantika je predviđena za priče, a ljubav je prihvaćanje. U iskrenoj ljubavi shvatimo da ćemo se s vremenom promijeniti i da se s time mijenja i ljubav.

9. Ništa vas ne može rastaviti. Ne zato što vaša ljubav nadilazi sve, nego zato što prepoznajete sve ljudske strane osobe koju volite. Prihvaćate i ono dobro i ono loše. I kada se ističe jedna strana, vi ne zaboravljate na važnost one druge. Ovo najvažnija stvar koju vam iskrena ljubav otkriva. U pravoj ljubavi shvaćate da se u svakome nalazi i dobro i loše, jer je ljubav baš ta koja izvlači ekstremnosti obje strane. U iskrenoj ljubavi vidjeli ste osobu koju volite u svojem najgorem izdanju. Ali ne osuđujete i ne svaljujete krivicu jer takvi loši trenuci ne mogu izbrisati njihovu sposobnost da vole, pružaju podršku i sigurnost. Kada nekoga u potpunosti upoznate, i zavolite sve njihove nesavršenosti, onda vas ništa ne može rastaviti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...