Budi sretna

Ovo je za sve žene čiji život nije bio romantična priča

Autor:  | 

Ovo je za žene čiji životi nisu romantične priče. Za one koje nikad nisu očekivale da će na dan svog vjenčanja pronaći onaj “sretno do kraja života” ili trenutak kada se njihov pogled magično susretne s njegovim na drugom kraju nekog prepunog kafića. Za sve djevojke koje su odrasle mjereći uspjeh na temelju onoga što su postigle za sebe – onoga što su odradile.

Ovo je za sve žene koje su odrasle tražeći snove koje žele ostvariti i osobe koje žele postati, a ne samo muškarca koji bi ih oborio s nogu i spasio od njihove obične stvarnosti. Za žene koje su se nadale da će njihovi životi biti trileri, avanturističke novele, komedije i povremeno erotski filmovi, ali nikad obične romanse. Nikada samo odraz onoga što su imale ponuditi nekome drugome. Ovo je za žene koje su imale veće planove za glavni lik u svojoj priči.

Ovo je za žene koje su odrasle želeći više. Više neovisnosti, više znanja i više mogućnosti nego što su se ikad nadale da će ostvariti. Za žene koje se učilo da šute, ali su ipak pronašle glas. Za žene kojima je rečeno da budu čedne, ali su izabrale strast. Za žene koje se učilo da sjednu i šute, ali koje su izabrale da ustanu i bore se. Ovo je za žene kojima nikad nije bilo previše stalo do bajki koje su pročitale. Za žene koje su odbile scenarije koji su im dani i odlučile napisati svoje.

Ovo je za djevojke koje su odrasle s prljavim rukama i ogrebanih koljena. Koje su osobno htjele iskusiti svijet punom snagom, bez skrivenih namjera ili ambicija da budu poželjne nekome drugome. Za dame koje su se prema svojim tjelima ponašale kao da je njihov hram – da uče, doživljavaju, rastu i postižu, radije nego da naprosto zavode i impresioniraju. Za žene koje su htjele da da njih zavedu misteriozne tajne svijeta koji ih okružuje. Ovo je za žene koje su znale da su zaslužile istraživati strašću heroja iz njihovih omiljenih dječjih knjiga. Koje nisu čekale nekog drugog da dođe i pokaže im svijet.

Ovo je za sve žene koje su bile usamljene. Koje su osjetile padove i nedaće zabavljačkog života koji nema veze s ljubavlju – koje su gledale svoje prijatelje kako su se skrasili, partnere koji su odlazili i život koji ide dalje bez njih jer njihovi ciljevi nisu bili po mjeri drugih. Za žene koje su se čiste glave i iskrena srca suočile s osudama, svjesne da su ponosne na život koji su odabrale – da im vlastiti uspjeh znači više nego tuđi i da je njihova sreća nešto što samo one smiju definirati. Za žene koje su osjetile punu težinu svojih odluka i ipak ih donosile – jer su znale kakav život žele i nije ih bilo strah da ga žive punim plućima.

Ovo je za sve žene koje su se borile da postanu same svoje spasiteljice, svoje heroine, snažne protagonistice svojih pobjedničkih priča. Ovo je za sve dame koju su se same spasile i za heroine koje nisu čekale da budu spašene. Ovo je posveta ženama koje cijene romansu ali i znaju da ona nije životna sreća koju su tražile. Da će njihova priča završiti teka kad su vidjele sve što su željele vidjeti, naučile sve što su željele znati i postignule sve ciljeve koje su zadale sebi u djetinjstvu.

Ovo je za sve žene koje znaju da su – u svojoj životnoj priči – one te koje drže olovku.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...