Budi sretna

Vjerujem ti, razumijem te i zato ti neću reći “Bit će bolje”…

Autor:  | 

Ako nemaš nekoga tko zna izabrati riječi, dodire ili pogled koji ti treba kada ti je teško, onda je ovo posvećeno tebi.

Bilo bi vrlo lako reći “bit će bolje” ili “sve će biti u redu”, to je uvijek najlakše izgovoriti iako često te riječi, koje smo izustili, uopće ne shvaćamo (makar bile istinite).

Jer one zapravo ne pomažu i ne zatomljuju bol koju osjećaš. One mogu samo probuditi veću frustraciju, jer to nije ono što želiš čuti.

I zato ako nemaš nekog tko osjeća što ti sada treba, kakav dodir utjehe želiš osjetiti, onda neka ovo budu riječi koje ćemo ti posvetiti umjesto tog nekog.

Razumijem tvoju bol.

Ili zato što sam bila već tamo ili zato što znam kako je biti duboko tužna, osjećati se kao da na svijetu nema nikog tko bi te razumio, osjećati se kao da se ti jedina boriš, osjećati jezu od sljedeće zore. Reći ću ti da te razumijem, da nisi sama i da znam kroz što prolaziš tako da mi uopće ne moraš objašnjavati. Shvaćam te. 

Imam vjere u tebe.

Vjerujem u tvoju snagu, u tvoju sposobnost da se podigneš nakon pada, u tvoju upornost da se boriš kroz najgore dane svog života i u tvoju hrabrost da počenš ispočetka. Imam vjere u tebe da ćeš pronaći svoj put iz tame i ponovno polako pustiti da uđe svjetlo. Imam vjere da ćeš se iscjeliti zato što možeš; zato što hoćeš.

Vjerujem ti.

Stvarno ti vjerujem. Znam da te ovo neće uništiti, znam da ćeš shvatiti da se određene stvari događaju kako bi rasla, vjerovala, promijenila se i time postala mudrija. Vjerujem da ćeš shvatiti lekcije koje te život želi naučiti, da ćeš otkriti ljepotu u sebi dok patiš i uvjerena sam da ćeš postati suosjećajnija, bolja i spremna posvetiti svoj živo pomaganju drugima da izađu iz svoje tame.

Nisam zabrinuta za tebe.

Ne bojim se da ćeš ostati u tami, ne brinem se da se više nikad nećeš nasmijati. Znam da hoćeš, kada dođe vrijeme. Znam da ćeš se opet osmjehnuti i smijati i duboko disati. Znam da ćeš sjati jače nego prije i da ćeš imati drugačiji pogled na život, bolju perspektivu i naučit ćeš kako cijeniti male stvari koje si do sada uzimala zdravo za gotovo. Uvjerena sam da ćeš biti apsolutno dobro -uskoro.

Jedva čekam upoznati novu tebe.

Jedva čekam da te upoznam kada oluja prođe. Jedva čekam upoznati osobu koja ćeš postati. Otpornu osobu koja ćeš biti; koliko ćeš biti pažljiva i otvorena; koliko nježna, a ipak snažna; koliko ćeš biti mudra i vrijedna i kako će ti to promijeniti život. Jedva čekam da vidim kako ćeš živjeti život koji su oduvijek željela. Ti ćeš biti bolja i jednog dana ćeš se jedva sjećati ovog osjećaja.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...