Budi sretna

Oslobodi se besanih noći kada te muči budućnost sa svojim pitanjem “što ako”

Autor:  | 

Noću ne možeš zaspati dok razmišljaš o budućnosti. Ona te plaši. Plaši te nepoznato. A ti nisi sigurna znaš li kako se pripremiti za nepoznato.

Cijeli život su te učili da moraš nekako biti pripremljena za sljedeće faze u svom životu. U osnovnoj školi pripremaš se za sve neugodnosti srednje škole. A u srednjoj školi grizeš notke ne znajući što ti fakultet donosi. Nakon fakulteta pak, moraš se nositi s onime čime će te život iznenaditi svaki dan.

I dalje se ponašamo prema životu kao da je avion koji će se srušiti, kao da je plimni val koji će nas odnijeti.

Škrgućemo zubima, čupamo kosu, uvijek napetih osjetila kao da smo na straži. Nikada se ne prestajemo pripremati za najgore i uvijek se zamaramo onim “što ako”. Napeti čekamo sljedeću prepreku ili izazov.

Ako se užasavaš budućnosti, to je razumljivo. Ali negdje, tijekom tog puta, svi se mi umorimo od izgriženih noktiju, napada panike ili nesanice.

I možda je vrijeme da prestaneš pokušavati kontrolirati svaki aspekt života. Nemoj se više trzati na svaki zvuk ili se tresti u mraku nedoumica o svojoj budućnosti. Svi mi trebamo prihvatiti da ta naša budućnost nije veliko zastrašujuće stvorenje koje se pripremilo za napad. Naša će budućnost biti onakva kakvom je učinimo. Da, ona je nepoznanica, ali zašto ne bi mogla biti prekrasna i čudesna nepoznanica?

Moramo shvatiti da će budućnost uvijek ispasti u redu. Naravno da ćemo se suočiti s teškim izazovima koji će nas pokušati oboriti s nogu, ali ako nad nečim imamo kontrolu, onda je to kako ćemo reagirati na izazove budućnosti. Mi kontroliramo svoje osjećaje bez obzira što će se dogoditi. I zato bi trebali biti uzbuđeni zbog budućnosti umjesto da od nje bježimo u zaklon.

Vrijeme je da slavimo te nove dane, nove početke i iskustva koja nam stižu. Vrijeme je da slavimo ljude koje još nismo upoznali, ljubavi koje nismo doživjeli i prijatelje koje još nemamo. Budućnost je velika avantura koja sada počinje.

I zato prestani zatvarati oči pred svijetom i okretati glavu od života. Svi mi imamo puno toga čemu se možemo veseliti, i biti zahvalni na svemu onome što dolazi.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...