LJepota

Pet načina da iscrtate svoje oči za različite prigode

Autor:  | 

Šminka je umjetnost koja zahtijeva praksu i strpljenje. Vješto primijenjena šminka može u potpunosti promijeniti vaš izgled, ali i upotpuniti vaše najbolje osobine.

Osim što su ogledalo duše, oči su najizraženije obilježje lica, a pravilno našminkane oči mogu biti najvažniji dio vašeg cjelokupnog makeupa.

Stoga vam Zdrava i Sretna želi pokazati 5 različitih načina primjene olovke zaoči, kako biste istaknuli, preoblikovali i dodatno pokazali njhovu ljepotu.

Pin-up krila na očima

2304055-tipos-de-delineado-de-ojos-pin-up-300x213-650-1465129797

Jednostavan retro stil šminkanja očiju je jedan od najsvestranijih i jedinstvenih načina koji nikada ne izlazi iz mode. I vrlo vjerojatno će vam postati jedan od najomiljenijih. Možete ga koristiti za gotovo svaku prigodu. Ovdje preporučujemo par slojeva maskare i sjenilo za večernji makeup.

Da bi se postigla savršena krila na očima, iscrtajte liniju odmah iznad vaših trepavica sve do vanjskog kuta. Zatim nacrtajte kratki uzlazni repić, koji će izgledati kao produžetak donje linije trepavica. Povucite ravnu liniju od vrha prema sredini vašeg kapka, i popunite crtu s čvrstom crnom bojom. Linija može biti i deblja, ako želite.

 

Mačkaste oči

2303905-delineado-de-ojos-egipcio-650-1465129797

Ova žestoka šminka sigurno neće dopustiti da prođete nezapaženo! Za izradu mačkastog pogleda, prvo na kapke nanesite sjenilo u boji vašeg tena, da se olovka ne razmazuje. Također možete koristiti srebrne i zlatne nijanse.

Nacrtajte liniju na gornji kapak s crnim eyelinerom (ili običnom crnom olovkom za oči) od vanjskog kuta prema kraju vaših obrva. Zatim nacrtajte liniju na donjim trepavicama koju ćete spojiti s gornjom linijom ( uvinuti trokut). Upotpunite svoj mačkasti pogled s dva do tri sloja crne maskare.

 

Potpuno prekriven kapak

2304105-tipos-de-delineado-de-ojos-galactico-300x190-650-1465129797

Ovaj stil je dramatičnija verzija mačjeg oka. Da bi se postigao ovaj vrlo dubok i tajanstveni pogled, slijedite korake ranije navedene, ali imajte na umu da produženi kut mora biti kraći. Ovdje ne morate primjenjivati dodatno sjenilo, samo dva sloja crne maskare. 

Ne preporučujemo ovaj stil ako imate vrlo male oči. Umjesto isticanja vaše prirodne ljepote, ovaj stil bi mogao učiniti da vam oči izgledaju tamne i dosadne. Za male oči predlažemo da isprobate Cleopatra stil eyelinera.  

 

Tanka nježna linija

2303955-tipos-de-delineado-de-ojos-fino-650-1465129797

Imajte na umu da je manje više kada je u pitanju ljepota. Za casual, svjež i prirodni izgled, povucite tanku liniju duž gornjih trepavica. Malo proširite  liniju na vanjskoj strani oka, i spremni ste za pokret! Ako su vam oči prirodno bliže postavljenje, crtajte liniju od sredine kapka, ne duž cijelog kapka. Također možete uviti svoje trepavice i nanijeti sloj maskare.

 

Cleopatra eyeliner

2304005-tipos-de-delineado-de-ojos-griego-300x213-650-1465129797

Ovaj stil će vam dati sofisticirani izgled, a vaše će oči izgledati veće, svjetlije i zavodljivije. Ako imate sastanak, romantičnu večeru, ili druženje s nekim koga niste vidjeli godinama, ovaj stil je upravo ono što trebate.

Nanesite tamnije sjenilo na vanjskom dijelu oka. Povucite crnu crtu olovkom  uz gornju liniju trepavica. Zatim obrubite donju liniju trepavica, ali od sredine prema van, te produžite liniju od vanjskih kutova prema gore, kao da šminkate mačkaste oči. Osvijetlite unutarnje kutove očiju s bijelim, bež, ili srebrnim sjenilom kako bi vaše oči izgledale veće. Također svjetlijom sjenom istaknite donje trepavice. Na samom kraju, nanesite dva sloja maskare.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...