Zanimljivosti

Zašto sam s godinama uz svoju ženu sve sretniji

Autor:  | 

Postoji nešto utješno u činjenici da svoj život provodim rame uz rame sa ženom na kojoj nikada nisam poželio išta promijeniti. Zapravo, to nije toliko utjeha koliko osjećaj da imam ispunjenu dušu, da u mojim prsima stanuje bogatstvo koje se ne može mjeriti s nikakvim Forbesovim listama.

Svi mi u životu želimo i sreću i zdravlje i novac. Ali ja bih radije prao vjetrobrane na semaforima nego živio s prazninom u duši koju novac nikada neće imati snage ispuniti.

Svi se mi s godinama razvijamo, rastemo, učimo, skupljamo iskustva na temelju kojih postajemo ili mudriji (jer smo ta iskustva znali iskoristiti) ili smo i dalje bedasti samo imamo puno ožiljaka.

A s nama, odnosno barem je tako u mojem slučaju, mijenja se, između ostalog, i poimanje ljepote. Jer ljepota u svojem punom i pravom smislu je također dio nektara sreće koji drži moju dušu ispunjenom.

I zato je ljepota moje žene – taj predivan spoj svega što je ona nekad bila, što je danas i što će tek biti – nešto što se u mojoj glavi, duši i srcu svakim danom nadograđuje nekim novim detaljem koji sam primjetio, nekim novim malim dodirom koji sam osjetio, njenim pramenom koji mi je pao na čelo dok sniva u mom naručju, njenim ponosom u očima dok promatra kako se naši sinovi smiju, preslikom njenog ruža na mojem obrazu jer sam dobio poljubac ujutro dok sam spavao.

Ono što pokušavam izreći, uobličiti u riječi koje bi trebale zvučati smisleno, dio je mene kao muškarca koji ljepotu svoje žene vidi kao sve ono predivno što je ona pored mene stvorila, gradila, i njegovala u našem životu. Njena istinska i prava ljepota koja me očarava i privlači puno više od one fizičke, izvire iz nekih njenih osobina koje je meni čine jedinstvenom.

 1. ZRELOST

  Zrelost je pojam koji meni predstavlja cijeli jedan splet elemenata među kojima su najvažniji iskustvo i mudrost. Nema te šminke, tih umjetnih trepavica, krema ili što ti ja još znam čega, koje se mogu mjeriti sa pojavom žene čiji je um svjestan svoje mudrosti i zrelosti. Pogled 20-godišnjakinje i pogled žene u svojim četrdesetim godinama su nešto neusporedivo. Imao sam prilike upoznati žene predivnih crta lica, ali u njihovim očima znao sam prepoznati tugu, nezadovoljstvo, a nekad nije bilo nikog kod kuće. Kombinacija zrelosti i mudrosti donosi ženama posebnu auru. I zato se veselim svim ovim godinama koje ću još provesti sa svojom ženom jer znam da sam u dobrim rukama :) .

 2. OSJEĆAM DA ME POŠTUJE I CIJENI

  Ovdje ne mislim da onaj stereotip da sam ja muškarac u kući i njezin muž i da je to jedini i dovoljan razlog da me mora poštivati. Daleko od toga. Ona me poštuje i cijeni zato što smatra da sam to zaslužio. Jer ja osobno iskreno vjerujem da kada je u braku netko dominantniji, a često je slučaj da je to muškarac, uvijek kod druge osobe postoji neki oblik nezadovoljstva ili neispunjenosti. Osim toga, kada smo ravnopravni, a snažno vezani ljubavlju i međusobnim poštovanjem, zajedno imamo puno više snage i pameti nositi se bilo kakvim problemima koje nam život sprema iza ugla.

 3. ONA ZNA KAKO “NOSITI” SAMOPOUZDANJE

  Ona je sigurna u sebe, ona je sigurna u mene, ona je sigurna u nas. Samopouzdanje se ne mjeri samo shvaćanjem da si siguran u to što radiš, znaš ili što želiš. Sampouzdanje u svojoj ženi prepoznajem velikim djelom u činjenici da je zbog povjerenja koje ima u mene spremna neke odluke poptuno prepustiti meni. S druge pak strane, ja imam potpuno povjerenje u njenu piramidu prioriteta u životu.

 4. NA NJOJ SE VIDI DA JE SRETNA

  To se zapravo i osjeća. Moja žena često nije svjesna da ju promatram kada negdje izađemo, kada se družimo s prijateljima, kada smo među poznatim ili nepoznatim ljudima. Njeno svjetlo koje se ne vidi nego samo osjeća, odmah se ističe u gomili. Ona je tada poput krijesnice. Njena sreća je nešto što ima nepresušni izvor energije koji šalje pozitivne valove u svim smjerovima.

 5. IMA SVOJE STAVOVE I ZNA KAKO IH ARGUMENTIRATI

  Puno sam puta svjedočio meni jako zabavnim situacijama kada bi se neki muškarci u društvu upustili u raspravu sa mojom ženom. Sjedim za stolom i gledam ju sa smiješkom kako polako te naivne muškarce uvlači u raspravu samo zato jer je osjetila kako misle da je sama činjenica što su muškarci i da je sam nadmoćan pristup raspravi dovoljan da opravdaju svoje argumente. Najbolje od svega je to što će mi ona uzvratiti pogled i dati mi do znanja da je svjesna da me sve to zabavlja i da uživam gledati kako ti muškarci neće ni znati što ih je snašlo. Kada vidim koliko je strastvena oko stavova u koje vjeruje, u njenom se oku pojavi iskra zbog koje ona cijela zablista kao predivna osoba puna života.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...