Budi sretna

Najvažniji znakovi koji ti pokazuju kako je vrijeme da promijeniš svoj život

Autor:  | 

Je li možda vrijeme da napraviš neke promjene u svom životu? Mi mislimo da bi moglo biti jer je život prekratak da ga ne živiš punim plućima.

Donosimo ti nekoliko znakova koji pokazuju da je vrijeme za uvesti neke promjene.

Svaki tjedan jedva čekaš petak

Slažemo se da su vikendi zabavni i sami volimo petak, ali skoro svaki dan može biti zabavan kad radiš posao koji voliš. Ako cijeli tjedan samo čekaš vikend, vrijeme je da razmisliš o svom načinu života i nekim promjenama. Nemoj nas krivo shvatiti; super je imati planove za vikend kojima se veseliš, ali što kad bi mogla svaki dan osjećati jednako uzbuđenje kao prije vikenda? Treba puno rada na sebi i otkriti ono što voliš, ali je stvarno moguće živjeti život kakav voliš- čak i ponedjeljkom.

Živiš za godišnji odmor

Godišnji odmori su super, ali još je bolje imati život od kojeg ti ne treba godišnji. Kako je Seth Goden jednom rekao: „Umjesto razmišljanja o lokaciji idućeg godišnjeg odmora, možda bi trebala graditi život od kojeg ne trebaš bježati.“ Godišnji odmori su zabavni i uzbudljivi (kao i vikend), ali još je bolje imati život u kojem imaš mogućnosti raditi što želiš više tjedana u godini, a ne samo 2 tjedna godišnjeg.

Kad malo staneš i razmisliš, shvatiš da se ne fokusiraš se na svoje prioritete

Zapiši svoja top 3 prioriteta u životu. Onda zapiši 3 stvari na koje se najviše fokusiraš. Provodiš li išta vremena radeći na 3 prioriteta? Provodeći vrijeme radeći ono što ti je bitno je jedna od glavnih metoda da se osjećaš ispunjeno u životu. Ako se ne fokusiraš na ono što ti je važno, vrijeme je za promjene.

Nemaš pojma što te usrećuje niti imaš vremena to saznati

Ako još nisi otkrila svoju strast, nećeš ju naći svaki dan ponavljajući istu rutinu, godinu za godinom. Da bi otkrila što te veseli i koja je tvoja strast, probaj prvo napraviti prostora i vremena da to otkriješ. Daj si vremena da otkriješ tko si, koje su tvoje prednosti i vrline te koja te područja najviše zanimaju. Eksperimentiraj s učenjem novih stvari, provodi vrijeme s ljudima koji te inspiriraju i radi više uzbudljivih stvari, a manje onih koje ti oduzimaju energiju.

Često si ljubomorna

Ako primijetiš da si često ljubomorna na druge, razmisli o iduće tri promjene:

  1. Fokusiraj se na svoj životni put, a ne put te druge osobe. To nekad uključuje pauzu od korištenja društvenih mreža.
  2. Dopusti osobi na koju si ljubomorna da te inspirira i radi što možeš kako bi ti ostvarila sličan cilj u svom životu.
  3. Odluči da to na što si ljubomorna kod te osobe zahtijeva puno truda da se postigne ili te ne zanima i prestani biti ljubomorna.

Kad osjećaš ljubomoru, razmisli na što i koji su tvoji motivi za ljubomoru. Živjeti život po svojim vlastitim uvjetima, fokusirana na prioritete, strasti i vrline pružit će ti puno više zadovoljstva nego da pokušavaš biti ono tko nisi.

Ne sjećaš se kad si zadnji put izašla iz svoje ugodne zone

Prema N.D Walschu, život počinje na kraju ugodne zone (zone komfora). Tvoj život može postati puno bolji ako se usudiš zakoračiti izvan te zone. Ne shvaćaj stvari osobno, nemoj bježati od neugodnosti ili promijeni svoju perspektivu stvari koje ti se događaju.

Život je prekratak da provedeš godine u rutini i ne iskoristiš sve potencijale koje ti je život dao. Ako odlučiš da si spremna na promjenu, mi te podržavamo da počneš poduzimati sitne korake prema životu koji želiš i zaslužuješ živjeti. Samo idi naprijed.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...