Budi sretna

Nekad sam se bojala, ali onda sam naučila živjeti bez tebe

Autor:  | 

Nekad sam se bojala mraka. Bojala sam se svih čudovišta ispod kreveta i onih u svom umu.

Ti strahovi su uvijek pronašli put do mene po noći. Uvijek sam imala mobitel blizu i zvala sam te za svaku sitnicu. Mislila sam na da me samo ti možeš zaštiti od mojih najvećih tajni i strahova. Vjerovala sam da će me bez tebe progutati crna rupa. A istina je zapravo da je bez tebe sve više svjetla i da mrak više nije prijetnja.

Nekad sam se bojala spavati sama. Vjerovala sam da su naša tijela napravljena da budu zajedno, da će dio mene nestati bez tebe. Kad sam imala noćne more, buđenje pored tebe učinilo bi da se osjećam sigurnom. A kad sam počela spavati sama, shvatila sam da je moja najveća noćna mora prokletstvo pod kojim si me držao.

Nekad sam se bojala samoće. Nisam mogla zamisliti život sama sa sobom. Provodila bih svaku minutu dišući isti zrak kao ti, u zoni komfora. Trenuci bez tebe izgledali bi neispunjeno i moj um bi uvijek zamišljao tvoje dobro poznato lice. Ali onda sam shvatila da se ne trebam bojati samoće. Biti sama sa sobom  i upoznati se je najvažnija stvar koju možeš napraviti da zavoliš sebe, a onda i druge.

Nekad sam se bojala pada. Zbog tebe se nisam osjećala dovoljno dobra i sve bih učinila da to promijenim. Znao si me slomiti, a ja bi skupljala slomljene komade, zbog straha da te ne izgubim. Toliko sam se trudila da ti budeš zadovoljan i da budem sve što želiš. Mislila sam da ako budem promašaj našoj vezi, bit ću promašaj i u životu. Ali otpuštanje tebe se pretvorilo u moj najveći uspjeh, a ne slabost.

Nekad sam se bojala živjeti bez tebe. Tvoj zaštitnički, ali manipulativni način ljubavi me plašio života bez tebe. Nekad sam mislila da sam bespomoćna, da ne bih mogla nositi sav životni teret na svojim leđima. Ali dan kad sam počela živjeti bez tebe bio je dan kad je sav teret napustio moje tijelo i um.

Možda se još uvijek plašim nekih stvari u životu, ali otpuštanje tebe više nije jedna od njih. Početak života bez tebe i tvoje otrovne veze naučilo me da zapravo mogu preživjeti i sama. Neovisna sam i snažna i ne trebam muškarca da mi pomogne ići kroz život.

Nekad sam se bojala, ali sam naučila živjeti bez tebe.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...