Budi sretna

Neću se više ispričavati što mi nedostaješ

Autor:  | 

Hajde, slobodno.

Reci da sam jadna. Reci da sam mazohist, utučena i smiješna što se još uvijek držim za nešto što ne bih trebala. Kolutaj očima i reci da ne razumiješ. Osudi me jer priznajem da još uvijek noćima sjedim na krevetu i nadam se da si možda budan i misliš na mene kao ja na tebe.

Ozbiljno, hajde.

Reci što god trebaš reći. Izbaci to iz sebe. Reci da sam te već trebala preboljeti. Reci da ovo radim sama sebi. Reci da trošim energiju. Reci što god ti padne na pamet o tome da ti otvoreno priznajem da nekad poželim naše razgovore kod kamina. Da mi nekad nešto u srcu protrne kad čujem tvoje ime.

U redu je.

Nedostaješ mi. I više se neću osjećati loše zbog toga.

Mislim da ljudi vjeruju da jednom kad kreneš dalje i preboliš, više te nikad ne bole uspomene. Da se jednog dana samo dogodi paf i više nisi tužna. Vjeruju da postoji rok trajanja za osjećaj samoće, nostalgije i sve osjećaje koje ne možeš objasniti. Misle da nakon tog paf trenutka više nikad nećeš osjećati sve što osjećaš.

Ali to je glupost.

Čista glupost.

Kad voliš nekog svim srcem, ta osoba je povezana s tobom. Ta osoba ti postane dom, oslonac i centar tvog života. Kad ona ode, prirodno je da ti nedostaje. Prirodno je osjećati nostalgiju za mjestima i za ljudima. Nije dobro ni loše, jednostavno je tako.

I ne mogu si uvijek pomoći; osjećam nostalgiju za tobom.

Ne cijelo vrijeme. Ne razmišljam o tebi svake sekunde svakog dana. Nisam opsjednuta i ne osjećam stalno očaj i usamljenost.

Ali ponekad mi jako nedostaješ. Nešto divno mi se dogodi i želim ti dotrčati i pokazati što se dogodilo. Nešto strašno se dogodi i poželim čuti tvoj glas da me smiri i kaže da će sve biti dobro. Nešto novo mi se dogodi i samo želim razgovarati s tobom i čuti što bi napravio na mome mjestu.

Ponekad, jednostavno mi nedostaješ.

I znaš što? Dosta mi je da to moram skrivati.

Dosta mi je razmišljanja da sam slaba i jadna samo zato što sam tužna i nedostaješ mi ili želim da stvari nisu kakve su sada. Neću više zadržavati u sebi teret koji nosim samo zato da me ne bi osuđivali.

Dosta mi je pretvaranja da mi ne nedostaješ, samo zato što netko misli da bih trebala.

Bio si dio mog života. Bio si mi netko važan, netko za kog sam brinula. Bio si netko vrijedan nedostajanja.

Odbijam vjerovati da je zdravije gurati sjećanja pod tepih, pretvarati se da su mi nostalgični trenuci nestali iz glave i da mi ne nedostaješ, nego priznati istinu.

Nedostaješ mi i nije mi žao.

Voljela sam te i nije mi žao.

I ako sam zbog toga jadna, neka tako bude.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...