Budi sretna

Što ćeš učiniti kad dopuže natrag onaj koji ti je slomio srce?

Autor:  | 

Ponekad te život može iznenaditi na načine koje ne očekuješ. I nekad ti se tvoja prva ljubav poželi vratiti na koljenima.

Osoba koja ti je slomila srce doći će s molbom da se vrati, a ti ćeš stajati i tresti se sa gorko slatkim suzama koje samo čekaju da poteku. Stajat ćeš tamo i dalje zaljubljena preko ušiju i zaluđena svakim dijelom njegovog bića. Ali molim te, kad ti se ta osoba poželi vratiti, nemoj mu to dopustiti.

Svemir ga je vratio u moj život kad sam napokon krenula dalje. Napokon sam se riješila duhova prošlosti koji su me dugo proganjali. Napokon sam se smijala umjesto plakala i sanjala budućnost umjesto prošlosti. Sjećam se kad sam ga vidjela prvi puta nakon šest mjeseci. Svirao je gitaru na pozornici i kad me pogledao, osjetila sam kako mi je srce iskočilo. Pobjegla sam prestrašena da nam se pogledi ne bi ponovno susreli. Mislila sam da sam pobjegla jer sam ga preboljela. Ali baš suprotno. Pobjegla sam jer nisam.

Sjećam se kako sam ležala u krevetu tu večer ponavljajući spomenutu scenu u glavi na tisuće puta. Svi mjeseci nastojanja da ga prebolim nestali su u trenu i to zbog jednog pogleda. Bila sam ljuta kao ris. Kako se usudio doći i ponovno se igrati mojim osjećajima?

Nisam mu to opet mogla dopustiti, morala sam se zaštititi. To sam i učinila. Barem sam pokušala.

Došao je u moju kuću nekoliko dana kasnije. Plakao je, rekao da mu je žao i da želi da mu se vratim. Hladno sam sjedila i slušala, suzu nisam pustila. Rekla sam jedinu riječ koju sam mogla- ne. I prvi puta sam bila ponosna na sebe. Učinila sam nezamislivo. Zauzela sam se za sebe, a nisam mislila na njega kao prije.

Onda se dogodilo nešto što se nije smjelo dogoditi. Dok sam ga grlila za oproštaj, poljubili smo se. I to nije bio nježan poljubac. To je bio poljubac koji govori: „Ne ostavljaj me, volim te i uvijek ću te voljeti.“ S tim poljupcem sva se moja ljubav vratila i osjećala sam kako teče kroz mene. Nisam to mogla zaustaviti. S tim poljupcem dopustila sam mu da opet uđe u moj život. Izgubila sam bitku.

Sjećam se trenutka dok je odlazio. Suze su mi klizile niz lice i jedva sam se suzdržala da ne viknem njegovo ime i pozovem ga da se vrati.

I zato, kad ti se onaj koji ti je slomio srce želi vratiti, nemoj mu dopustiti. Ne daj mu moć da te ponovno slomi. Nemoj popustiti. I nemoj ga poljubiti “zadnji put”. Slomio ti je srce jednom i učinit će to ponovno. Ne dopusti da ti u njegovoj blizini klecaju koljena. Nemoj pobrkati taj jedan trenutak s nečim što će trajati – jer nikada neće.

Puno ljudi sanja da im se vrati osoba koju vole. Bolna istina je da neće biti onako kako očekuješ. Patit ćeš još više i morat ćeš sve ispočetka. Osjećat ćeš se bespomoćno jer si mu opet dala moć koju je  nekad imao nad tobom.

Zato te molim, nemoj dopustiti osobi koja te slomila da te slomi ponovno. Jednog dana bit ćeš zahvalna sama sebi što si odlučila graditi sebe, a ne nešto što nikad nije ni postojalo.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...