Budi sretna

Sve ono što te je naučio snažan otac dobrog srca

Autor:  | 

1. Uvijek daj sve od sebe i ne odustaj čak i kad se čini da više nema smisla

Snažan otac uči svoju kćer da je bilo kakav rad iscrpljujuć i zahtjevan, ali da je taj trud sam po sebi nagrada, iako nije opipljiv. Tvoja odlučnost treba biti neumorna i to bi trebala vidjeti i kod svog oca.

2. Budi sposobna biti sama

Pravi otac uči kćer da se uvijek oslanja na sebe. Uči da je njezina neovisnost predivna stvar, ali da nije znak slabosti zatražiti pomoć. Možeš biti sama, ali imaš mogućnost osloniti se na druge kad te vlastita ravnoteža iznevjeri.

3. U redu je pasti

On zna cijenu očekivanja kada je u pitanju odgoj snažnog oca, ali ona zna da povremeni neuspjeh nije samo prihvatljiv, već i neizbježan. Neuspjeh je samo usputna pojava kada si uporna, a jaka kćer neće dopustiti da ju strah od neuspjeha spriječi u bilo čemu. Ona vidi neuspjeh kao priliku da pokuša opet jer ju je njezin otac učio da to učini.

4. Poštuj sebe

On poučava svoju kćer da poštuje svoje tijelo, svoj um, svoje misli i svoje instinkte. Govori joj da se sama poštuje dovoljno da se odvoji od onih koji su ju povrijedili, da prihvati ljubav koju zaslužuje i radi na sebi.

5. Vjeruj u sebe

Govori joj da su njezini snovi vrijedni i da ne dopusti da ju drugi uvjere u suprotno. Govori joj da vjeruje u sebe onako kako on vjeruje u nju. Snažan otac zna da njegova kćer može ostvariti sve što želi.

6. Neka ti tvoja sreća bude na prvom mjestu

Ovakav otac uči kćer da je ljubav prema sebi potrebna, a ne sebična. Govori joj da sreću prvo treba tražiti unutar sebe. Sva druga mjesta na kojima bi ju tražila mogu je razočarati, ali nitko joj ne može uzeti sreću koju je stvorila i koju treba dijeliti s drugima. Uči ju da je to jedina sreća koja traje.

7. Uvijek ćeš biti voljena

Postoji više vrsta ljubavi i neke su jače od drugih. Veza koju imaju otac i kćer je jaka i traje zauvijek. Kad joj je srce slomljeno ili osjeća da nije vrijedna ljubavi, otac ju podsjeća da je okružena ljubavlju svaki dan.

8. Sve veze zahtjevaju trud – platonske, romantične i obiteljske

On ju uči da se neće svatko uvijek složiti s njom. Bit će svađa, zamjerki, loše komunikacije i neshvaćanja. Ali oni odnosi s ljudima koji ju vole, ljudi koji joj žele samo najbolje,  vrijedni su svakog zrna napora koji ulaže.

9. Vjeruj svojoj intuiciji

Ona zna kad slušati unutarnji glas koji joj govori da nešto nije u redu. Ona zna kako vjerovati u sebe i svoju intuiciju. Ovaj otac uči svoju kćer da joj osjećaji nisu pogrešni, oni su odgovorni za njezinu sposobnost da razumije samu sebe, svoje potrebe, strahove, svoje težnje i sve ono što je bitno u u životu.

10. Uvijek budi ponosna na voje uspjehe

Ona zna biti ponizna, ali je ponosna na svaki svojuspjeh i ne dopušta da joj bilo tko to oduzme. Uči ju da ne dozvoli drugima da potkopavaju njenu inteligenciju. On ju uči istaknuti svoje prednosti i nikada ih ne sabotirati.

11. Znaj da će očeva ljubav uvijek biti uz tebe

Snažan otac uči kćer da je njegova ljubav vječna, a njoj ta ljubav daje snagu. Takva kćer uvijek nosi ljubav koju joj je pružio otac, gdje god da ide i kroz cijeli život.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...