Budi sretna

Nema boljeg osjećaja od onog kad uz njega možeš biti onakva kakva jesi – voljena i svoja

Autor:  | 

Nije savršen, ali je tvoj. Je li to uvijek dovoljno? Govori li ti tvoje srce i duša da je to ono što ti je potrebno?

Ponekad je teško izmjeriti koliko si sretna, koliko je ljubavi, sigurnosti i osmijeha u svakom tvojem jutru. Jer si zauzeta brigama, planiranjima, poslovima, obavezama – svime onime što ti se čini kao put kojim moraš proganjati sreću i zadovoljstvo, poput neke beskrajne liste zadataka koja se nikad ne smanjuje iako ulažeš sve više truda.

Nemoj se oslanjati na sreću koja se temelji na odobravanju vanjskog svijeta koji od tebe zahtjeva da mu se prilagođavaš. Neka svijet bude ljubomoran na tebe.

Jer ako pored sebe imaš muškarca koji te voli, obitelj koja je tvoja duša, srce i cijeli svemir, onda u tom svijetu nećeš pronaći ništa vrednije od toga.

Ti primjećuješ, ti osjećaš, ti znaš da sve ovo što tvoj muškarac radi, radi zato što si mu postala jedina sreća i ljubav njegovog života.

Voli te iako si malo nespretna

Možda ispuštaš neobične zvukove dok se smiješ ili imaš kvrgava koljena. Možda mucaš, ne znaš ispričati vic, sliniš u snu, sramežljiva si u drštvu njegovih roditelja i prijatelja. Ali na kraju dana, njegov ti pogled i dalje govori da si mu neodoljiva. Nema boljeg osjećaja nego da uz njega možeš biti onakva kakva usitinu jesi, voljena i svoja.

On ne bježi od tvog PMS-a

Neke situacije nisu pod ničijom kontrolom. Na primjer PSM. Razdoblje kad vlada promjena raspoloženja, hormoni vode glavnu riječ. Ti naravno ne možeš od njega očekivati da će uvijek reći točno ono što u tom trenutku trebaš čuti, ali će te ušuškati s dekicom na kauču, pustit će ti film, Donijeti čokoladu a možda i izmasirati ramena i stopala. Jel treba išta više?

On je stvarniji od glumaca s filmova

Ako te je ikada pokušao iznenaditi s pjesmom ili nekom drugom romantičnom gestom, a ispalo je više neugodno nego romantično, nema veze, sve je to dio života, bitna je namjera. On je sve to napravio da te usreći, a to je ono što se traži.

Ne dozvoljava da idete u krevet ljuti i uzrujani

Nema braka ili veze u kojem nije bilo prepirke ili svađe. Ali, kad se već i dogode takve situacije, lijepo je imati partnera koji se neće ljut povući u sebe i par dana ne prozboriti niti riječ s tobom.  Jer ne postoji ništa gore od jutarnjeg buđenja i međusobnog izbjegavanja zato što prepirka nije rješena i zaboravljena prethodnog dana. Ako tvoj muškarac ne dozvoljava da se problemi nagomilavaju, već ih želi riješiti što prije – to puno govori.

 

On je sve što ti treba da uživaš

Bilo da gledate film, večerate, igrate igrice ili želite provesti cijeli dan u krevetu i samo pričati – jedino je on taj s kojim želiš uživati u tim trenucima.  Večer s prijateljima je super, ali ti najviše voliš biti uz njega i ne treba ti nitko drugi. Jer kad ste zajedno, duše su vam mirne.

Snalazi se u kuhinji

Možda zna jedino pripremiti jaja na oko ili palačinke, a možda je virtuoz u kuhinji ili to namjerava postati. Bez obzira, ne postoji ništa privlačnije od muškarca kojem nije problem biti u kuhinji. A to znači da je uvijek voljan uložiti jednako puno truda kao i ti.

On ne sumnja u tebe, a i ti nemaš razloga sumnjati u njega

Bez obzira koliko ste dugo u braku ili vezi, osobi koju voliš uvijek treba dati do znanja da nikada ne mora posumnjati u tvoju ljubav. Nema ljepšeg osjećaja nego kad ne postoji u tebi niti zrnce sumnje da si potrebna, željena i voljena. Kada imaš muškaraca čiji ti zagrljaj ovakav osjećaj poklanja svaki dan, tada nema plodnog tla za stvaranje ikakvih sumnji. Vi uživate u svom jedinstvenom krugu povjerenja koji ste oboje izgradili.

Na kreativne načine daje ti do znanja da te voli

Uvijek je lijepo čuti one dvije male riječi koje povezuju naša srca. Ali “volim te” se još bolje može izgovoriti djelima. Možda tvoj muškarac nije jak na riječima, ali kada osjetiš koliko je kreativan i koliko truda ulaže u planiranje ili te iznenadi tvarima koje te usrećuju, onda znaš da ti na poseban način govori da te voli.

Nije podvojena ličnost

On ne mora djelovati “kul” pred svojim ili vašim prijateljima. On se ne pretvara kako bi impresionirao vaše roditelje. On ne mora djelovati drugačije da bi vam se svidio više. On je ista osoba cijelo vrijeme – iskren i dosljedan. Vi ne morate brinuti da će se početi čudno ponašati oko određenih ljudi. Jer vi znate da je čovjek u kojeg ste se davno zaljubili i da će biti isti i za 50 godina. On je tu zauvijek.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...