LJepota

Ono što te čini damom se ne može izmjeriti – to osjećaš, time odišeš…

Autor:  | 

Teško je definirati eleganciju. No uvijek ju možemo odmah prepoznati bez imalo sumnje. To je zbog načina na koji žena hoda, na način na koji ona govori. Elegancija se prepoznaje u držanju žen, kako nosi odjeću, u lakoći u njenog osmijeha, te u ostalim detaljima koji ostavljaju muškaraca očaranim.

Elegancija se ne može izmjeriti – ona se osjeća, ona odiše i isijava.

Uvijek je svjesna svog izgleda

Kada vas netko ugleda, što vidi? Ženu koja munjevito hoda prema poslu, spuštenog pogleda? Čekate li tramvaj ili autobus sa sumornim izrazom lica koji govori da ste umorni od svega? Kako se to dogodilo? Kad je ta slika postala dio vas? Jednostavan odgovor je  – kolotečina, previše briga o životnim problemima, a smijeha životu je sve manje.

Elegantna žena je naučila i kontrolira svoj izgled i ponašanje. To ne znači da bi se trebali početi smijati na silu samo da bi sakrili pravu sliku. Umjesto toga, atraktivnost bi trebala postati vaša druga priroda. To uključuje pokušate blistati pozitivnošću i optimizmom čak i u trenucima kada ste sami. Zapamtite, nije stvar samo u tome da ste u društvu nasmijani, veseli, lijepog držanja, već je stvar da se ugodno osjećate u dubini svog bića.

Naučite se voljeti

Žena koja se voli, zna se opustiti i usporiti. Ona uživa u zvucima tišine. Ona radije gleda u oblake nego u ekran svog televizora.

Što god da radi, nikada se ne gura do ruba potpune iscrpljenosti.

Nema smisla ubijati se na poslu zbog većeg uspjeha ili da bi svoje najmilije usrećili – to je cesta koja ne vodi nigdje. S druge strane, kada se naučite opustiti i osjetite mir i blagostanje u sebi i sa svijetom, tada imate šanse da se ispunite i na poslu i kod kuće. Pobrinite se napuniti svoje unutarnje ‘baterije’, postanite sretne i donesite svjetlo u živote drugih.

Ništa ju ne može izbaciti iz ravnoteže

Elegancija se smije nedaćama u lice. Dama nikada nije jalna na svijet oko sebe i neugodna životna iznenađenja ne shvaća kao osobnu uvredu. Svaka osoba na ovome svijetu svaki dan dobiva dovoljne doze razloga da može žaliti sama sebe. A na nama je da odlučimo hoćemo li iskoristiti svaku pruženu priliku i izvući korist ili ćemo sjesti i plakati nad svojom sudbinom. Elegancija dolazi iz stava da je dobrobit tvoje duše uvijek iznad svega.

Dama nikada ne osjeća potrebu da nekog ogovara, ona je puna samopouzdanja i životi drugih ju ne zanimaju. Ona voli svoje godine jer zna da svaki period u životu donosi svoje, stoga ju nećete čuti kako pati za danima mladosti i zategnutim licem.

Naučite prihvatiti poglede divljenja

Žena sa stilom je uvijek u središtu pozornosti. Ona zna kako prihvatiti pohvale i poglede divljenja. Ona se ne plaši popularnosti, niti se njome zasljepljuje, jer ona zna koliko vrijedi.
Ako joj kolega udjeli kompliment, ona neće odgovori sa: “Ma da,  ova bluza je stvarno stara!” Ona kompliment uzima zdravo za gotovo, a zauzvrat se kolegi samo zahvali.

Elegantna žena se osjeća ugodno u svom tijelu

Ako još uvijek mislite da elegantna žena mora posjedovati uzak strukić, bujne grudi i isklesane bokove, onda je krajnje vrijeme da zaboravite ovaj stereotip. Ima jako puno primjera šarmantnih, mirisnih, nježnih, punašnijih žena koje zrače izuzetnom elegancijom i samopouzdanjem. One znaju kako nositi odjeću koja je  u harmoniji s njihovim tijelom. Zapravo rušenje današnjih modnih zahtjeva i okvira, je vrlo seksi i dobrodošlo.

Elegancija nikad nije rob pravilima i konvenciji

Prava dama uvijek zna kako se prilagoditi situaciji. Nema potrebe za uskom kožnom jaknom na pikniku. Niti će elegantna žena obuti visoke pete za šetnju parkom ili navući na sebe usko odijelo u vrućim danima.

Ne vjerujte onima koji eleganciju i perfekcionizam nazivaju oružjem za uspjeh ili opuštenu kosu promašajem dobrog izgleda.

Slušajte svoju intuiciju, zavirite u dubinu sebe, tamo su svi odgovori i  nedoumice. Ako osjećate da vaša kosa izgleda sjajno u svom prirodnom stanju raspustite ju i glavu gore. Neugodno visoke pete se uvijek mogu zamijeniti ugodnim ravnim sandalama. I, što god radili, nemojte pokopavati svoju individualnost unutar neke pedantne crne ili bijele klasične haljine!

Jer, pravila i jesu tu da se krše kada je moda u pitanju. Bitan je osjećaj.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...