Zanimljivosti

Zdrava i Sretna poklanja predivnu sliku naše najomiljenije umjetnice i dizajnerice Jasminke Škalić

Autor:  | 

Drage naše dame, ovaj put Zdrava i Sretna ima priliku pokloniti nešto doista posebno.

Sjećate li se naše najomiljenije umjetnice i dizajnerice Jasminke Škalić o čijem smo predivnom unikatnom nakitu već pisali?

I tada smo imali jedan predivan poklon – unikatnu ogrlicu koju je Jasminka napravila i koja je završila oko vrata jedne od naših vjernih čitateljica.

Ali ovaj put imamo i poseban razlog zašto smo pripremili još jedan dar.

Naša predivna Jasminka Škalić diplomirala je slikarstvo na College of visual Arts u Ljubljani i stoga je sada, kao diplomirana slikarica, naslikala jednu prekrasnu sliku posebno za našu Zdravu i Sretnu.

Prošli put smo sa Jasminkom razgovarali o njenom elegantnom nakitu, a ovih smo dana dogovarali s njom da malo poričamo o slikarskom dijelu njene karijere i jedva smo uspjeli pronaći neki termin jer je Jasminka jednostavno zatrpana poslom.

Iza nje je već 12 samostalnih izložbi, a nedavno je završila veliki projekt u sklopu kojeg je naslikala preko 100 slika za novoobnovljeni hotelski kompleks Bellevue na otoku Pelješcu. Radi se o mnogobrojnim apstrakcijama koje su rađene tehnikom akrila i kolaža na platnu. Budući da je interijer uređen minimalistički i bez boja, na slikama prevladavaju živi, veseli tonovi,kontrasti, jedan razigran i veseli apstraktni izražaj u kojem je mlada slikarica potpuno pronašla sebe.

– Zapravo, neki dan sam išla izbrojati koliko slika je izašlo iz moje male tvornice u posljednjih par mjeseci – samo njih 141 – otkrila nam je Jasminka.

 


Što trebate napraviti za šansu da osvojite ovu predivnu sliku Jasminke Škalić?

Slika-poklon-manja

Kako bi dobile priliku osvojiti ovu predivnu unikatnu sliku, morate napraviti dvije stvari: 1. Podijeliti ovaj tekst (share) na svojoj Facebook stranici i 2. poslati nam mail na zdravaisretna@zdravaisretna.hr sa naslovom “Želim ovu predivnu sliku”, a u mailu napišite svoje ime i prezime.

Nakon 7 dana mi ćemo isprintati sve vaše mailove, staviti ih u kutiju, promiješati i izvući najsretniju damu čiji će dom krasiti ova slika (dimenzije su 80×60 cm).


 

Jasminka nam je otkrila i kako je kako je ovo najproduktivniji period u njenom životu i baš kad misli da gotovo s jednim poslom, odmah se pojavi drugi.

– Možda baš zato što u konačnici o ovome ni ne razmišljam kao o poslu.. .jednostavno radim i uglavnom uživam u tome… Slikanje je za mene jedna vrsta meditacije, dok stvaram isključim se totalno i ništa drugo ne postoji za mene osim platna, kista i boje. Malo je drugačija situacija kada radim slike po narudžbi tj.kada mi je tema unaprijed određena, jer onda više nemam tu apsolutnu slobodu, inspiraciju i tada moja kreativnost pada u drugi plan u službi naručiteljevih želja. No, svejedno, slikam, radim ono što volim i bilo bi suludo se žaliti – rekla je Jasminka.

Oreb0000-001Konkretno, u posljednjem velikom projektu za hotelski kompleks na Pelješcu, Jasminki je dobila apsolutnu slobodu što se tiče izbora tematike, stila, boja, …

– I da, imala sam vrlo malo vremena za tako veliki opseg slika, no bio je to izazov, a istovremeno imala sam priliku izbrusiti određeni stil, koji sam, slušajući komentare onih koji su mogli vidjeti radove, očito uspješno počela graditi. Predivan je osjećaj kada vidiš zadovoljstvo i divljenje u ljudima kada gledaju tvoje slike, naravno i obrnuto, nije da volim kritiku, no i nju treba isto tako prihvatiti kao nešto pozitivno što te u konačnici, ako je dobronamjerna, može odvesti, vratiti ili ti pokazati pravi put  – objasnila je ova talentirana mlada dama.

Njeni planovi za budućnost su uglavnom vezani uz stvaranje slika i nakita, i svjesna je činjenice da ako čovjek želi napraviti nešto u životu ,potrebno je konstantno ulagati u sebe.

– Esteta sam i primjećujem sve što je lijepo oko mene, no ono što je oku nevidiljivo je u konačnici najbitnije, ono što svako od nas nosi u sebi i što ti nitko ne može oduzeti… Jedna od tih stvari je i znanje, stoga u rujnu namjeravam upisati i postdiplomski. Dobar je osjećaj razvijati se pogotovu na onom polju koje si odabrao ili je ono odabralo tebe kao svoj životni poziv – objasnila nam je Jasminka.

Oreb1

Umjetnost, dizajn i slikanje imaju posebno mjesto u njenom srcu, gotovo da su postali dio njene duše. I to onda stvara posebnu vezu između umjetnika i njegovog stvaralaštva i djela koja nastaju iz tog procesa, bez obzira radi li se o glazbi, plesu, slikarstvu.

– Iz svojeg iskustva mogu reći da u nekim, ne baš tako lijepim periodima mog života, slikanje je bilo moja najbolja terapija. To je poseban svijet, u kojem se osjećam zaštićeno, svijet bez problema, svijet boja i pozitivne energije, i da…lijepo ga je imati kao utočište u tim “sivim” periodima – zaključila je Jasminka.

Više informacija o Jaminki Škalić i njenoj umjetnosti, slikama i nakitu možete saznati na njenoj službenoj Facebook stranici.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...