Budi sretna

Vodič za vezu koja je samo “seks bez obaveza”

Autor:  | 

 

1. Unaprijed se dogovorite oko pravila i važno je da oboje pristanete na njih

Nemoj ići glavom kroz zid i vidjeti kako će ići. Ako želiš samo vezu bez obaveza, onda si na to pristala. Nitko ne voli biti povrijeđen i ako se lako vežeš, nemoj ni pokušavati. Nije vrijedno i nije za svakoga. Ali za početak trebate zajednički dogovor, ako želite da uspije.

2. Budi oprezna s kim ćeš biti u takvom odnosu

Ne želiš se upuštati u odnos s nekim tko osjeća nešto prema tebi ili nagađaš da osjeća. I nemoj se ti upuštati u odnos s nekim do kog ti je stalo. To je recept za nevolje. Nađi nekog otvorene seksualnosti tko se ne veže lako i neće usput završiti s tobom u vezi. Muškarci se često čine kako ne žele vezu, ali zapravo su samo bolji u skrivanju svojih osjećaja.

3. Tvoj prijatelj s povlasticama ne bi se trebao družiti s tobom

On ti treba samo seksualno. Nemoj ga pozvati na večeru s cimericama ili na druženje utorkom popodne.  On bi trebao biti u tvom životu kratko vremensko razdoblje, nemoj ga uvesti u svoj socijalni život jer ćete stvoriti zajedničke uspomene i osjećaji će se lakše početi razvijati.

4. Nemoj prijateljicama pokazivati njegove poruke

Ne želiš da misle kako je sladak i zgodan. Počet će ga komentirati, postavljati pitanja i postat će sve gore jer će biti u svakom razgovoru i situaciji. Drži vezu podalje od njih.

5. Samo spavaj s njim

U krevetu, autu ili bilo gdje gdje se petljate. Nemoj to zamijeniti za odlazak na večeru jer je to loša ideja. O njemu znaj što manje kako bi mogla zadržati emocionalnu razinu na minimumu. Držite vezu isključivo fizičkom.

6. Nemoj prespavati kod njega

To je čudno i neugodno. Maženje, smijanje i dodirivanje nakon seksa je ono što rade parovi u vezama. A ne tvoj prijatelj s povlasticama. Izbaci ga ili otiđi iz njegovog stana jer su sve te stvari podloga za vezivanje. Odlazak nakon seksa također eliminira hod srama i možeš spavati u svom krevetu pa je to super situacija.

7. Nemoj davati značenje njegovim porukama

Ozbiljno, nemoj. Ako ti udijeli kompliment, nemoj trčati prijateljicama da preneseš što ti je rekao. Jednostavno pusti. Ne možeš se držati za komplimente jer je samo ljubazan; neće reći da želi vezu s tobom. Nemoj izokretati njegove rečenice i secirati riječi jer muškarci općenito nisu dubokoumni ljudi. A i na početku ste se dogovorili da se nećete vezati jedno za drugo i on neće ništa pokušati da te osvoji.

8. Nemoj trčati k njemu čim se javi

Ako ti se tu noć ne seksa, nemoj. To i jest super kod ovakvih odnosa. Služi za vašu zabavu i zadovoljstvo i ako ti nekad ne želiš seks, ne moraš otići.

9. Nemoj se ljutiti ako izađe s drugom ženom

Ovo je ključno. Ako niste u vezi, nije ti dečko i ne vara te. Vi ste prijatelji s povlasticama. Samo spavate zajedno. I ti možeš izlaziti s drugima. Zapravo, ohrabrujemo te da izlaziš kako ne bi razvila osjećaje prema njemu.

10.  Nemoj ga uhoditi na društvenim mrežama

Stvarno nemoj. Nemoj „skrolati“ i tražiti je li nešto napisao o tebi, onako između redaka. Nemoj gledati njegove slike na Instagramu niti priču na Snapchatu kako bi vidjela gdje je i s kim. Ponavljamo, nije ti dečko. Ima svoj život osim seksa s tobom i zato ga pusti na miru.

11.  Komunikacija je najvažnija

Ako mu želiš nešto reći, reci bez obzira na neugodu. Dogovorile ste određene granice na početku i trebaš biti otvorena. Ako želiš pokušati nešto novo, reci mu. Ovakav odnos je odličan za eksperimentiranje jer vam treba biti ugodno jedno s drugim i ne smijete osuđivati.

12.   Ako si razvila osjećaje koje ne možeš kontolirati, vrijeme je da prekineš odnos

Osjećaji ne mogu nestati ako stalno spavaš s njim. Moraš mu reći da se trebate rastati jer ne želiš da tvoji osjećaji postanu jači, pogotovo ako on ne osjeća isto. Najbolje je krenuti dalje jer je otpočetka sve bilo jasno.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...