Budi sretna

Zaboraviti je lako, krenuti dalje je puno teže

Autor:  | 

Kada ljudi odluče prekinuti svoju vezu, to obično rade obrnutim redosljedom – prvo krenu dalje, a onda na red dolazi zaborav.

Ali prava istina je ovakva:

Zaboraviti je lako, krenuti dalje je puno teže.

Zaboraviti je lako – iako uvijek kažemo da pamtimo svaku malu stvar o njemu. Iako uvijek kažemo da ih se sjetimo kada negdje odemo. Iako uvijek kažemo da ga vidimo u svakom strancu s kojim razgovaramo. Iako uvijek kažemo da ga osjećamo u svakom dodiru ruke… naručju u kojem spavamo.. usnama koje smo ljubile; zaboraviti je lako. Jer zapravo ti ne zaboravljaš, uopće.

I dalje se prisjećamo i prisjećamo i prisjećamo svih tih detalja, svih uspomena, svih sjećanja koja i dalje plutaju našim  srcem.

I dalje se sjećaš svega sve dok ne nestane i posljedni dio njega, dok se ne izgubi u svim tim novim jestima na koja si otišla, u svim tim novim licima s kojima si razgovarala i u svemu ostalome što ti je taj put donio.

Zato je lakše zaboraviti, jer se zapravo na to nikada nisi prisiljavala. On će ostati s tobom dok ga polako ne počneš gubiti u procesu otpuštanja.

Krenuti dalje sa životom je teže. Uvjerene smo da rastanak znači i da smo odmah nastavili dalje sa životom. Uvjerile se da je to to. Napravile smo ogroman korak i da će bol koja će nas pratiti ovisiti samo o sjećanjima i zaboravu. Ali ovo je prava istina:

Zaboraviti je lako, krenuti dalje je puno teže.

 

Okončati vezu i dati nekome slobodu, ne znači da ste u potpunosti dozvolili toj osobi da iziđe iz vašeg života. Pokušavate uvjeriti same sebe da ste krenule dalje, ali zapravo niste. Je li doista moguće nekoga samo tako pustiti? Tu je glavni problem, jer nikada u potpunosti ne ostavljate nekoga u prošlosti.

I baš je zato krenuti dalje puno teže. Je prava je istina da će uvijek postojati jedan dio tebe koji se i dalje nada da ćete jednom opet završiti zajedno. I dalje se držiš ideje kako bi sve ispalo samo da je sve bilo kako treba. I dalje zamišljaš da će se stvari promijeniti. Na bolje.

 

I dalje se držiš one slamke koja te nekako povezuje s njim. Je zapravo nisi krenula dalje. Nije to baš tako lako.

Jer tek kada usitinu zaboraviš, tek tada ga možeš stvarno ostaviti u prošlosti i krenuti dalje.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...