Zanimljivosti

Kako održati plamen strasti u braku (pobijedite rutinu)

Autor:  | 

Seks je sastavni dio romantike. Seks je ljepilo koji snažno drži spojenim sve elemente braka iz godine u godinu. Seks je stvar koja nedvosmisleno odvaja prijateljstvo od ljubavi. A još je i bolje ako je seks dobar. Seks vas spaja, osjećate međusobnu povezanost, to je spoj dviju snažnih energija u jednu, seks vas može utješiti, ali i zabaviti.

Svi koji su u braku znaju da je ostati u braku i zadržati snažnu seksualnu povezanost, ponekad apsolutni izazov za partnere. Tijekom vremena, ljudi se mijenjaju i fizički i mentalno, a život nas redovito stavlja na kušnju. No, vjerovali ili ne, čak i s neizbježnim poteškoćama koje svi iskusimo izvan ili unutar našeg braka, moguće je zadržati taj plamen strasti.

Velika pogreška koju mnogi parovi čine je vjerovanje kako će se privlačnost i seksualna energija koju su uživali u najranijim fazama svog života, prirodno prenositi i dalje kroz godine braka, bez nekakvog dodatnog napora. Takva vjerovanja su jednostavno mit. Seks i strast, kao i sve drugo u životu, imaju potencijal da slabe, osim ako ih oba partnera ne njeguju.

Neuroznanstvena istraživanja su dokazala sljedeće činjenice; tijekom prvih 6 do 18 mjeseci veze, naši mozgovi izbacuju razne neurokemikalije, koje pomažu u ubrzavanju naše prirodne biološke potrebe za seksom. Mozak doslovno gori od serotonina i dopamina, koji osržavaju strast živom i zdravom, naravno uz našu pomoć. Zatim, kako se te neurokemikalije poput čarolije pojave, tako i nestanu, e tada bi bilo dobro da zasučemo rukave i pobrinemo se o svom seksualnom životu.

Dakle, ako želite zadržati vaš seksualni odnos snažnim, morat ćete se jedno drugom obvezati da će vam seks postati jedan od prioriteta. Kad pomislite na seks, i u sebi kažete: “možda sutra”, što imate od toga, zašto čekati sutra, pa opet sutra. Što će se promijeniti, osim što će sve više nestajati želja za intimom.
Pokušajte zadržati svoju strastvenu iskru živom kroz redovite i produktivne (bez okrivljavanja, neugodnosti, optuživanja, žaljenja, molimo), razgovore s vašim partnerom o seksu

O ovome trebate razgovarati:

  • Obećajte jedno drugom da ćete imati redovite odnose u dobrim, ali još bitnije u lošijim periodima braka. Usput- seksom smanjujete stres.
  • Redovito diskutirajte koliko jedno drugom seks znači. Preporučujemo da otkrivate svoje fantazije i što vas uzbuđuje.
  • Ako vodite ubrzan život (a danas takav vodimo svi), sasvim je u redu upisati dan za seks u kalendar. Nemoj te se brinuti ako vam to zvuči previše službeno – veseliti se tom danu je jako dobra stvar.
  • Začinite malo. Eksperimentirajte s rubljem, seksi igračkama, video sadržajima, pustite mašti na volju za sočnost u krevetu.
  • Zabrinuti da nećete biti “raspoloženi”? Dopustite sebi da uživate u “prijelaznom iskustvu”. Ako je seks večeras na kalendaru, (ili ako želite da bude) – možete se pripremiti i malo ranije, tijekom dana. Pošaljite svom partneru neku seksi poruku ili možda neku sugestivnu fotografiju. Napravite si kupku, pustite opuštajuću glazbu, upalite svijeće, uzmite čašu vina…nakon toga, sigurno ćete biti raspoloženi.

Moguće je ponovno zapaliti vatru u braku, samo se trebate opustiti, uživati i molimo vas, zabavite se još večeras.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...