Budi sretna

10 razloga zašto si dovoljno dobra

Autor:  | 

U životu ponekad postoje faze kada zapitamo sami sebe jesmo li u nečemu dobri? Dođu faze kada nam ponestane snage, umorni smo, razni problem nas okružuju i opet sebe preispitujemo – jesam li vrijedan nečeg boljeg.

Odgovor je DA! Vrijedna si najboljeg, vrijedna si blagostanja, obilja u svim životnim fazama.  Proći će te faze, uvijek prođu, a ti nastavi vjerovati u sebe, a evo i zašto:

1. . Dovoljno si dobra, jer si odabrana da postojiš. Bilo da je od Boga ili Buddhe ili bilo čeka ili u koga vjeruješ, usmjeri svoju vjeru, ti si tu, na ovom svijetu, jer imaš svoju svrhu, samo je trebaš otkriti.

2. Dovoljno si dobra, jer posjeduješ nešto što nitko drugi ne može ponuditi. Zarazni osmijeh, afinitete prema kuhanju, izvrsne matematičke sposobnosti – ma što god tvoja specijalnost bila, ti imaš nešto s čim se nitko drugi ne može usporediti.

3. Dovoljno si dobra jer činiš velike, ogromne greške. I to je genijalno, jer imaš priliku postati bolja i imaš izbor prihvatiti i nositi se s tim. Netko drugi ne bi mogao podnijeti takav teret.

4. Dovoljno si dobra, jer te netko voli. Možda to i ne osjećaš stalno, ali netko te voli. Možda bi ti to trebali češće govoriti ili bi i ti možda trebala čuti kada ti kažu: volim te.

5. Dovoljno si dobra, jer si pokazala svoju ranjivost koja te protrese do srži. Poklonila si nekome nježnost i najdragocjeniji dio sebe što više ne možeš povući natrag. To pokazuje više hrabrosti nego bilo što drugo.

6. Dovoljno si dobra, jer si nekome dopustila da te povrijedi i svojom snagom si nastavili dalje u život. Osvijestila si da vrijediš više o toga kako se netko odnosio prema tebi. Naučila si voljeti sebe i maknuti se.

7. Dovoljno si dobra, jer si svjesna da neke ljude moraš pustiti iz svog života, dok nekima moraš i dalje opraštati. Prihvatila si da postoje oni koji moraju ostati pokraj tebe, a ponekad su upravo ti kojoj je potrebno više oprosta nego drugima.

8. Dovoljno si dobra, jer si svojim emocijama dozvolila da te prožmu s vremena na vrijeme. I tada si sjeli, utonula u svoju svijest i otkrila da su upravo emocije te koje čine čovjeka.

9. Dovoljno si dobra, jer dok gledaš zalazak sunca ili dok osluškuješ vjetar koji otpuhuje lišće, ti cijeniš te pojave. Svjesna si da postoji prirodna ljepota koju čovjek ne može stvoriti. Znaš da možeš misliti i iznad sebe same.

10. Dovoljno si dobra, jer bez obzira u kakvoj se rutini trenutno nalaziš, ili ako si imala loš dan, ti znaš da će biti bolje. Posjeduješ nadu. Nalaziš u svemu nešto dobro, jer dopuštaš svojoj pozitivnoj svijesti da te nosi u potpunosti sve dok bolji dani ne stignu.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...