Budi sretna

Sačuvaj ovaj tekst i pročitaj ga kad misliš da nisi dovoljno dobra

Autor:  | 

Kada se probudiš ujutro i osjetiš da si izgubila kontrolu nad svojim životom. Kada dobiješ osjećaj kao da nemaš pojma što si radila zadnjih dvadeset- trideset godina svog života. Kada preispituješ sve dobre stvari koje si do sada postigla i jesi li negdje pogriješila. Kada tuđi uspjeh uspoređuješ sa svojim.

Tada misliš da nisi dovoljno dobra.

Kada osjećaš da si ostala bez ljubavi, bez odnosa, zbog svoje tvrdoglavosti. Kada osjećaš da bi trebala postići više u životu nego što si do sada postigla. Kada tvoji prijatelji odlaze na godišnji odmor, a ti i dalje živiš od plaće do plaće.

Tada misliš da nisi dovoljno dobra.

Ali usprkos svim tim stvarima i svemu što se događa u tvojem životu, znaj da JESI dovoljno dobra.

Imaj na umu da je život pun prepreka, pun uspona i padova i pun emocija. Osjećat ćeš se razočaranom s vremena na vrijeme, ali to je potpuno i sasvim normalno, to je ljudski. Najvažnija stvar za zapamtiti je da ćeš ostati dolje onoliko koliko si to sama dopuštaš.

Nitko nema odgovore za tebe, možeš pročitati sve knjige svijeta o samoiscjeljenju, a i dalje se osjećati da nisi dovoljno dobra. Pronađi odgovore u sebi, preispitaj svoju dušu kako se vratiti, zašto se ovako osjećaš, jer samo tako ćeš dobiti odgovore i samo tako ćeš ponovno pronaći svoju sreću.

Zapamti, život je puno više od posla ili titula. Da, novac je potreban, ali nije najbitniji i nije sve. Tu su tvoji prijatelji i tvoja obitelj. Tu su tvoji hobiji i tvoja sreća. Tu su svi tvoji uspjesi i pobjede. Toliko je toga veće od napisane titule ispred tvog imena. Titule nas ne čine boljima, isto kao što nas bogatstvo neće učiniti sretnijima.

Ne moraš postati generalni direktor da bi se osjećala dovoljno dobrom, jer novcem ne možeš kupiti sreću.

Kada se ne osjećaš dovoljno dobrom, imaj na umu da je i neuspjeh potpuno u redu, neuspjeh je također dio života. Nitko ne postiže uspjeh i veličinu od samog početka; čak i poznati svjetski velikani su imali padove prije nego su postigli svoj uspjeh, jer su naučili mnogo više iz svojih padova i pogrešaka, nego što su naučili iz uspjeha.

Svaka osoba na ovom svijetu ima nedostataka i promašaja, svatko doživi trenutke u kojima se ne osjećaju dovoljno dobrim, u kojima se osjećaju nesigurnim, promašenim slučajem, ali na kraju se iz tih loših trenutaka izvuče nešto dobro, nešto novo.

Tada znaš što ćeš kada ti je srce slomljeno, tada znaš vratiti motivaciju i opet se pokrenuti. Tada dobiješ odgovore, što ćeš napraviti ako si na kratko izgubila kontrolu nad svojim životom. Pokušaj svoje neuspjehe prihvatiti kao prikrivene blagoslove, jer uvijek se iz lošeg izrodi nešto dobro.

Ne dozvoli lošim stvarima da te unište, uništi ti njih, gledajući na njih pozitivno.

Možda si sama sebi problem, ali možeš biti i sama sebi riješenje. Pronađi nešto što ti odgovara i radi dalje po svom. Nikoga ne čekaj. Ne dozvoli da se osjećaš nedovoljno dobrom – ti si dovoljno dobr. Sada izađi i dokaži to cijelom svjetu.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...