Budi sretna

Izgovori zbog kojih ostajemo u vezi s njim iako smo nesretne

Autor:  | 

1. Trenutno se previše bojim živjeti bez njega i ne bih htjela shvatiti da sam pogriješila ako odem. Toliko dugo smo sve radili zajedno da je teško zamisliti nemati ga pored sebe. Iako među nama više nema iskre i rijetko nam je dobro, on je moja zona komfora i zato ostajem.

2. Zbilja ne želim ispočetka počinjati svoj život. Toliko smo dugo zajedno da sam navikla na njega u svom životu. Novi početak bi mi bio težak i ne želim da oboje kroz to moramo prolaziti.

3. Lakše je reći nego stvarno otići. Još uvijek ga volim, ali nisam zaljubljena. Imamo kompliciranu prošlost i ne bih mogla podnijeti da mu slomim srce. Ili da shvatim kako sam ga slomila sama sebi nakon što odem.

4. Predugo smo zajedno i ne vidim smisao prekida. Zajedno smo sagradili život, imamo djecu, znam što dobivam s njim i to sam prihvatila. Možda nisam jako sretna, ali tko zapravo jest?

5. Ja jednostavno ne želim biti usamljena. Osjećam se kao da sam zapela u praznoj i besmislenoj vezi, ali svejedno se pored nekoga budim svakoga jutra. Možda se ne slažemo oko svega, ali i dalje je pored mene i mislim da bi mi nedostajao kad bih ga napustila.

6. Ostajem s njim jer ne znam kako bih sama sa sobom. Sve glasi na njegovo ime, uključujući kreditne kartice i kuću. Ne znam koju bih prvu stvar učinila kad bih otišla jer sam predugo ovisna o njemu. Kad bih krenula ispočetka, morala bih početi iz ničega, a to je zastrašujuće.

7. Ne mogu otići jer bih osjećala krivnju. Osjećala bih se loše što sam mu slomila srce, makar znam da nam je veza trenutno u najlošijoj fazi. Nismo ni mislili da je to moguće. Ostajem jer se bojim otići. Mislim da nije vrijedno.

8. Na početku veze smo bili presretni kao i svi drugi. Vjerojatno ostajem jer se nadam da se sve može vratiti na staro. To su bili najbolji dani mog života.

9. Već godinu dana razmišljam da odem i ne mogu, jednostavno je preteško. Teško je prihvatiti da netko tko je tako dugo bio najveći dio tvog života više ne bi bio tu. Nesretna sam i mrzim kako se ponaša prema meni, ali istovremeno ga volim. Ne znam ni sama to objasniti i ne razumijem samu sebe.

10. Mislim da to ne mogu učiniti svojoj djeci. Mislim da nisam dovoljno jaka da zatražim razvod i odem. Ostat ćemo zajedno zbog djece. Ne želim da rastu u raspadnutoj obitelji.

11. Vjerojatno ostajem zbog financijske sigurnosti. Ne znam što bih bez svog muža. On brine o svemu, ne znam kad sam zadnji put brinula o novcu. Kad bih otišla, morala bih naći bolji posao da bih uzdržavala samu sebe.

12. Ostajem jer se bojim da bi mi on naudio. Nije me prije zlostavljao, ali me ponekad zabrinjava njegovo ponašanje i mislim da bi moj odlazak bio okidač.

13. Bojim se da bih shvatila kako sam učinila veliku pogrešku kad bih otišla. Bojim se ću shvatiti kako stvarno ne znaš što imaš dok to ne izgubiš. Mislim da ga uzimam zdravo za gotovo, a možda samo previše tražim od njega.

14. Mislim da ne bih mogla naći nekog tko bi me volio. On mi je ujedno bio prvi dečko i jedva sam ga našla, mislim da bih završila sama jer ne bih našla nikoga da me voli.

15. On mi je poznat. Može biti grozan, ali znam što očekivati. Stručnjak sam u tome kako će on reagirati i što će reći. Ne želim otići jer ne želim ponovno učiti kako će se netko drugi ponašati prema meni.

16. Mi imamo svoj raspored i ritam, možda nismo najsretniji par, ali znamo funkcionirati zajedno. Ja pokupim djecu iz škole, on kuha večeru, imamo svoju rutinu i tako jednostavno živimo iz dana u dan.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...