Budi sretna

Opraštam ti što si me napustio kad sam te najviše trebala

Autor:  | 

Trebala sam te.

Trebala sam da me smiriš, da me držiš za ruku, da mi brišeš suze s obraza i da me uvučeš u svoje velike tople zagrljaje kako bi istisnuo tugu iz mene kao da sam spužva. Trebala sam da me slušaš. Trebala sam da me razumiješ. Trebala sam da budeš uz mene kroz tisuće trenutaka straha i ljutnje, da mi makneš kosu s lica i obećaš mi da sam jača i da ću uspjeti prebroditi ovo.

Ali nije te bilo.

Mislila sam da si savršen. Držala sam te nepravedno visoko i mislila da ćeš uvijek biti tu kad te zovem, bez obzira kad i gdje. To vjerojatno nije bilo u redu.

Položila sam u tebe sve svoje nade, mislila da me možeš spasiti. Nisam ljuta što nisi. Jer sam morala spasiti samu sebe.

Sad shvaćam kako sam bila sebična – tražila da napustiš sve u životu kako bi bio sa mnom. Mislim da samo meni treba biti žao. Za svu ogorčenost koju sam imala prema tebi. Oprosti što sam bila ljuta. Oprosti što sam bila frustrirana što nisi bio onaj kakvog sam ja trebala.

Oprosti što sam te krivila kad ništa nisi mogao učiniti.

Opraštam ti što si me ostavio jer sad razumijem da nisi ti taj koji je trebao riješiti moje probleme i to nije bila tvoja bitka.

Trebala sam naučiti kako da se izvučem iz struje koja je jurila oko mene i kako da držim glavu iznad vode. Trebala sam naučiti što znači biti istinski snažna. Trebala sam to naučiti sama.

Trebala sam naučiti kako moliti umjesto da netko bude moj spasitelj.

I zato ti hvala što nisi bio ovdje.

Koji god razlog si imao, koji god okret i zaplet se dogodio u tvom životu da te makne od mene, hvala ti na tome. Hvala što si pustio da se s ovime suočim sama.

Sad sam jača. Sposobna. Opraštam ti iako si mi slomio stce. Jer znam da nisi savršen. Pun si mana i znam da ne možeš biti sve moje. Ali te svejedno još uvijek volim.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...