Budi sretna

32 poruke za sve vas kojima je srce (bilo) slomljeno

Autor:  | 

Svi smo sigurno jednom u životu osjetili kako je to biti ostavljen, srca razbijenog u komadiće.

Zdrava i Sretna sve vas koje ste osjetile tu bol želi barem malo ohrabriti jer niti jedna bol ne traje vječno, i stoga drage djevojke, žene …

1. …Ne osuđuj ljude koje susrećeš u sadašnjosti zbog svoje prošlosti.

2. Pokušaj vjerovati da se stvari događaju s razlogom, ne nužno u religijskom smislu, već u smislu da sve što ti se dogodilo je pomoglo oblikovati ženu koja si sada.

3. Osvjesti da te ljudi često okrivljavaju za stvari za koje nisi zapravo ti kriva, jer im je lakše izraziti ljutnju nego reći istinu.

4. Dozvoli si voljeti više od jednog muškarca u životu.

5. Dozvoli si imati više od jedne srodne duše u svom životu.

6. Potpuno je u redu da si oprezna ako nečije pojedine osobine nisu kompatibilne s tvojima, ali ne dopusti sebi projicirati nedostatke svog bivšeg na drugu osobu

7. Nemoj biti obeshrabrena ako još uvijek osjećaš bol zadnjeg odnosa – to ne znači da ga nisi preboljela, to samo znači da stvari osjećaš duboko u sebi.

8. U sljedeću vezu uđi spremna na razgovore o prošlosti, jer želiš muškarca koji će te razumjeti i podržati, te ćeš mu odmah tako dati do znanja na koji način želiš da se prema tebi odnosi.

9. Ali ne moraš forsirati i stalno govoriti o svojoj prošlosti. Neka se stvari odvijaju prirodno

10. Ne moraš biti jaka pred nekim novim u svakom trenutku – ako će on željeti upoznati pravu tebe, onda će htjeti vidjeti kako osjećaš stvari i kako djeluješ prema svemu na redovnoj osnovi.

11. Postoji nekoliko stvari koje će te osnažiti i ojačati više nego ljubav koju si iskusila u bivšem odnosu, čak i ako osjećaš kako si izgubila tu ljubav, ne zaboravi da ljubav oblikuje tvoju sposobnost kako bi ju ponovno dala u novom odnosu.

12. Ne moraš naći nekoga novog odmah nakon prekida – u stvari, ne postoji ograničeno vrijeme u kojem moraš upoznati nekog novog

13. Ulazak u vezu nije natjecanje. Ne zamaraj se ako su tvoji prijatelji prije ili poslije tebe pronašli nekoga s kim su sretni. Pronaći ćeš i ti.

14. Nesretna realnost je da će biti trenutaka kada svoju prošlost slomljenog srca, osjetiš kao prtljagu koja te usporava i otežava u pronalasku nekog novog.

15. Međutim, čak i ako te usporava, osluškivanjem tih emocija znači da se krećeš vlastitim tempom, a u konačnici ćeš učiniti pravi izbor za svoju stabilnost.

16. Imaj na umu da si naučila jednu vrlo vrijednu istinu: Slomljeno srce s vremenom ponovno zacijeli, a ti imaš moć da rasteš i preboliš.

17. Doživjeti slom srca je bolno, nepravedno, ali nikada nemoj izgubiti nadu.

18. A nada je moćno sredstvo kojim upravlja vjera kako postoji netko bolji za tebe, a možda i više od samo jednog.

19. Samoća je savršeno vrijeme u kojem možeš upoznati sebe, svoje potrebe, svoje osjećaje. Poradi na sebi i sama učini svoj život ljepšim.

20. Najbolji način da nešto preboliš, je da to iskustvo i doživiš, a to je upravo ono što si radila kada si bila povrijeđena, a to te ojačalo, a možda i više nego što misliš.

21. Nikada ne možeš nekome dati previše ljubavi i pozitivne energije, zato se ne sputavaj i podari to za sljedeće veze koje dolaze

22. No, u isto vrijeme, otkrij kada se trebaš zaštititi i daj si vremena, te nastavi s oprezom.

23. Ti zaslužuješ ljubav, onu koja ne treba doći u zamjenu za nešto.

24. Tvoje slomljeno srce se ne treba uvijek odbijati od tebe, o drugu osobu ili na vezu

25. Česti prekidi su odraz odabira lošeg vremena i stvari koje se nisu poklopile, ali se također neće ponoviti svaki put kada se za nekoga zainteresiraš

26. Ne dozvoli da si i sama dalje slamaš srce, fokusirajući se na probleme koje se nisu mogli riješiti iz prošle veze

27. Briga o vlastitom umu i tijelu treba biti uvijek tvoj prioritet.

28. Čak i kada moraš proći fazu zacjeljivanja, to ne smije postati tvoja jedina stvarnost nakon prekida.

29. Ni druga ljubav ili treći ili peta ljubav, nekako ne drže manje vrijedno mjesto od prve ljubavi.

30. Prolazak kroz bolne prekide može te naučiti kako emocionalno ojačati, a ujedno ćeš izgraditi samopouzdanje i osnažiti se.

31. Osvijesti da u tebi postoje toliko divne osobine koje privlače ljude. Nema ništa loše u tome da sama tragaš za ljubavlju, ali ne moraš u potpunosti igrati na tu kartu ako ne želiš.

32. U jednom trenutku, postat ćeš zahvalna što neka veza nije uspjela, jer ćeš napraviti mjesta u srcu za neku puno bolju i kvalitetniju osobu, ali ćeš i naučiti toliko stvari o sebi koje prije nisi ni znala da posjeduješ.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...