Budi sretna

Zašto tvoj seksualni život može postati dosadan (i što onda učiniti)

Autor:  | 

 

Kad čujete riječ “seks”, koje su vaše prve misli? One vjerojatno uključuju fizička osjetila, kao što su dodirivanje, ljubljenje, penetracija, ili orgazam. Neki od vas možda sanjare o specifičnim željama i erotskim fantazijama. Ispod tih prvih misli, ipak, svi mi imamo barem dvije emocionalne potrebe koje se nesvjesno javljaju radi ravnoteže: sigurnost i nesigurnost.

Svi želimo sigurnost u svojim životima, to je sigurno. U njoj se čuva naša odmjerenost, duhovni mir, zadovoljstvo, živimo udobnu rutinu, a istraživanja su pokazala kako su parovi u dugotrajnim odnosima punim ljubavi, sretniji i zdraviji. Stoga, čemu nam služi emocionalna potreba za nesigurnost?

Odgovor je jednostavan: rutina postane dosadna

Uvođenje elementa nesigurnosti u vaš seksualni odnos, može biti pomlađivajuće i moćno! To pobuđuje znatiželju između partnera, te daje hrabrost u eksperimentiranju novih stvari i gradi međusobno povjerenje. Zamislite to kao avanturu i krenite u neizvjesnost kada se ili vi ili vaš partner osjećate izvan ravnoteže

Postanite nepredvidivi:

Seks ne počinje niti završava u spavaćoj sobi, pogotovo ne za žene. Za dame je obično potrebno 10-15 minuta zagrijavanja prije nego što igra započne. Počnite zagrijavati seksualno uzbuđenje nekoliko sati prije, te polako i slatko mučite svog partnera, slanjem seksi fotografije, ili porukom; „Imam planove za tebe kasnije“ ili pozivom u ured. Naravno, ne otkrijte mu cijeli plan, tako da neizvijesnost postane još jača i naravno iskoristite maštu.

Isplanirajte tajni ljubavni sastanak:

Budite kreativni i isplanirajte ljubavni sastanak, naravno prema svojoj ili partnerovoj razini otvorenosti i prigrlite nesigurnost za razbijanje pravila. Vodite ljubav na otvorenom ili zatvorenom novom mjestu ( u automobilu, u šumi, u garaži, na nekoj zabavi skriveni) Ili probudite strasti u restoranu, dodirujući stopalom partnera ispod stola. Zaigrajte uloge, zamislite da se ne poznajete i odvedite ga na parking, kao seks na jednu noć. Razbudite jedno drugom strast.

Zadržite svoje tajne:

Nakon što smo naučili i prihvatili sve navike jedno o drugom, one s vremenom postaju predvidive, tako naše uzbuđenje dođe na ravnu crtu. Naravno da se naviknemo na sve dnevne partnerove rutine i zavolimo ih, ali možda bi ih ipak mogli nekako osvježiti i promijeniti pogled na svog ljubljenog.

Da bi neizvjesnost živjela u svakodnevnom životu, pokušajte se malo udaljiti od svojih dnevnih rutina u dotjerivanju. Ako vam vaš partner depilira noge dok ste goli i mokri u kadi, to je drugo, ali ako vas vdi kako bojate kosu ili vi njega vidite kako prstima čupka dlake iz nosa, e to više nije baš seksi. Dovedite ga do toga da se pita kako uspjevate izgledati tako dobro. Budite uvjereni i nepredvidivi. Priđite partneru na način da ne trebate njihovo odobrenje, jer zrak neovisnosti je jako privlačan.

Svi mi provodimo živote pokušavajući smanjiti neizvjesnost-nastojimo planirati i izbjegavati neugodna iznenađenja, na poslu, u obitelji i u osobnom životu. Obično smo uvjereni kako su životna stabilnost i sigurnost pravi putevi koji nas vode do sreće, ali u našim romantičnim odnosima, malo nesigurnosti održat će stvari uzbudljivim, svježim, intrigantnim.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...