Zanimljivosti

Stvari koje moraš znati ako u prijateljstvo uvedeš i seks bez obaveza

Autor:  | 

Veze kao “prijatelji s povlasticama” su naizgled popularne, ali ne favoriziraju se isto uvijek s obje strane. To može dovesti do nereda, mogu dovesti do napetosti i mogu dovesti do boli.

No, s početkom veze bez obveza s nekim u svojoj grupi prijatelja je cijela druga priča. Prije nego što se spojiš s nekim s kim si ranije izgradila prijateljstvo trebala bi imati neke stvari na umu.

1. Odredi neka temeljna pravila

Odluka da želiš s nekim iz društva seks bez obaveza može potencijalno uništiti vaše prijateljstvo i uništiti odnos između vaših zajedničkih prijatelja. To je očito zadnja stvar koju želite i ti i on, stoga donesite pravila u kojima će se znati na čemu ste i što ste  prije i poslije takve veze, kako bi se izbjegla razaranja u prijateljskoj skupini i između sebe.

2. Iskrenost je ključ svega

Morate imati otvorenu komunikaciju. Oboje morate biti sigurni da ste na istoj stranici, ako netko počinje gajiti osjećaje ili gleda ovo drugo drugačije, morate si to reći. Trebate biti sigurni da je između vas dvoje sve transparentno.

3. Ne govori ostalim prijateljima za vas dvoje

Posljednja stvar koju oboje želite je trač koji se širi poput požara. To će samo dovesti do postavlja pitanja i potencijalne uzrujanosti.

4. Ali nemoj biti iznenađena ako saznaju

Čak i ako vas dvoje nekako uspjevate sačuvati vašu tajnu vezu od svih svojih drugih prijatelja, oni nisu glupi. Vaši će prijatelji početi primjećivati male razlike u vašim ponašanjima općenito i jedno prema drugom.

5. Ako i saznaju, budite oboje iskreni prema njima

Vi ne želite napetost u društvu, ako ljudi osjete da nešto skrivate od njih, budite oboje iskreni. Neka znaju što se uistinu događa i da im niste rekli zato što niste htjeli da to postane velika stvar, jer za vas dvoje nije.

6. Realno, postoji jedna mogućnost, a to su pojavljivanje osjećaja između vas.

Niste pokrenuli vezu bez obveza samo tako, vi ste prvo započeli prijateljstvo i već ste osjetili da vam odgovara vaše prijateljstvo, da vam je ugodno družiti se i sada vam je jednino nedostajala jedna komponenta – seks. Jedino bi to mogla biti opasna kombinacija ako niste u potrazi za pravom vezom.

7. Budite oboje sigurni da ste emocionalno stabilni prije nego upadnete u seks bez obaveza

Seks bez obaveza bi trebao biti spoj bez emocionalne vezanosti. Ako ste oboje odlučili da ćete se viđati bez obaveza trebali bi se pripremiti i biti sigurni da ste emocionalno spremni nositi se s tim. U ovakvom odnosu ne postoje jutarnje porukice niti da će ti doletjeti kada se ti ne osjećaš dobro i zatrebaš sladoled.

8. Nema ljubomore ako on razgovara s drugom

Zato se i zove seks bez obaveza. Dakle, znači da ste oboje i dalje u potrazi za nekim tko bi potencijalno mogao zadovoljiti vaše potrebe na romantičan način. Ako on razgovara s nekim, to bi isto trebala činiti i ti. Budi otvorena i prema nekim novim vezama.

9. Nemojte početi jedno drugo kontrolirati

Nemojte početi razmišljati kao da ste u vezi, osim ako je to ono što tražiš. Nemoj ga nazvati i zaželjeti ga u krevetu ako zapravo imaš skrivene osjećaje prema njemu. To će samo završiti kobno za tebe. Nemoj ga kontrolirati, nemoj utjecati na njegove odluke, jer vi ste i dalje prijatelji i tako bi se trebali i ponašati.

10. Sjeti se kako bi moglo završiti

Prije nego što ste se složili da imate vezu bez obaveze, razmislite kakav ćete odnos imati ako netko nekoga pronađe. Ako niste spremni da potencijalno riskirate gubitak jedno drugo kao prijatelja možda ovakav odnos i nije najbolja odluka za vas dvoje.

 

11. Na početku budi sigurna koji si tip osobe

Ako si zaljubljive prirode i emocije te vrlo brzo preplave, onda seks bez obaveze nije za tebe. Ovakav odnos nije za svakoga, što je sasvim u redu.

12. Poštujte jedno drugo

Očito ti je do njega stalo, stoga nećeš učiniti ništa namjerno što bi ga moglo povrijediti i to od samog od početka. Poštujte želje i granice jedno drugom, jer vi ste bili prijatelj prije svega, i trebali bi već biti u potrazi za međusobnim najboljim interesima.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...