Budi sretna

Ne znam što ću učiniti ako naletim negdje na tebe

Autor:  | 

Ako naletim na tebe, bit ću rastrgana između toga hoću li usred koraka stati i zuriti u tebe ili ću kliznuti i na elegantan način i praviti se da te kao nisam vidjela. Bit ću rastrgana između toga da te stisnem rukama ili da te onako pošteno ispsujem.

Ako naletim na tebe bit ću rastrgana između osjećaja koje sam stvarno osjećala i između onih koje bi trebala osjećati, na način na koji te trebam mrziti za sva sranja koja sam zbog tebe prolazila.

Ako naletim na tebe, moje će oči mikroskopski ispitati sve tvoje pokrete. Ja ću pomno promatrati svaki tvoj trzaj prstima, svaki tvoj trzaj usnama, pokret tijela i pokušat ću shvatiti što dovraga misliš. Bez tih mikro savjeta, ja ne bi imala pojma što si za mene osjećao, jesam li ti nedostajala, jesi li mi što zamjerio, voliš li me, mrziš li me? Jesi li me želio bliže osjetiti ili si me želio maknuti?

Ako naletim na tebe ja bih se iznutra živa pojela. Jer bi samu sebe proklinjala što sam baš taj dan morala obuti tenisice umjesto visokih peta, zbog toga što sam iz kuće izašla bez trunke šminke dok ti još uvijek hodaš ovom zemljom. I čim bi se mimoišao sa mnom pogledala bih se na retrovizor prvog parkiranog auta, moleći Boga da izgledam dovoljno atraktivno da ti ostanem u mislima ostatak tjedna.

Ako naletim na tebe, ja bih bila prisiljena razmišljati o nezamislivom. O načinu na koji smo jedno drugom pisali cijelu noć, dok mi san ne ukrade riječi i zaklopi oči. O glazbi koju si puštao u automobilu i tvom glasu kao  uspavanku u mojim ušima. O tome kako si izgledao predivno u košulji dugih rukava zavrnutim do laktova. Trudila sam se silno da izbrišem ta sjećanja. Ne moraš ih ponovno ocrtavati u mojoj glavi.

Ako naletim na tebe, ne bih znala koja bi pitanja bila prikladna da ti postavim. Vjerojatno bi se držala onih sigurnih, poput: kako si, gdje sada živiš, kako su ti roditelji, kako ti je na poslu? Ali bi zapravo umirala u sebi da te pitam; jesi li našao nekog, misliš li ikad na mene, želiš li me još? Riječi koje bi izgovarali na glas, bile bi miljama daleko od onih koje bi govorili u sebi, one bi lebdjele po tiho između nas.

Ako naletim na tebe, svi bi moji stari osjećaji isplivali na površinu, ali ne znam koji. Možda će se pojaviti gorčina ili depresija ili još gore od svega ljubav. Ne znam bi li imala potrebu da ti se ponovno vratim ili da ti zabijem nož u kožu. Ne znam što bi mi naš susret učinio, koliko bi to utjecalo na moj razum i zapravo ni ne želim saznati.

Ne, ne želim naletjeti na tebe.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...