Budi fit

11 vrsta čučnjeva za sve vas koje želite loptastu guzu :)

Autor:  | 

Ako već imate ili stvarno želite zaobljenu i čvrstu stražnjicu, ovo je nešto što prije svega trebate znati, a izuzetno je zanimljivo: istraživači s Medicinskog fakulteta na Harvardu, otkrili su da vrsta masnoće koja se nalaze u ženskoj stražnjici, bokovima i bedrima, je potkožno masno tkivo, koje zapravo može zaštititi ženu od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes i bolesti srca.

Evolucijski teoretičari vjeruju da postoji veza između emocionalne inteligencije i masnoća u tijelu, dok su i evolucijski psiholozi otkrili da muškarci više vole žene s punijim stražnjim krajevima.

Stoga, ako želite oblikovati gene koji su nam dani ili ako želite svoje oble pozadine malo još učvrstiti – tu pomažu čučnjevi!

Osnovni čučanj

1

Stanite s nogama u širini ramena, gornji dio tijela lagano prema naprijed, stisnite trbušne mišiće.

Udahnite i savijajte noge u koljenima, kao da želite sjesti na stolicu, ruke držite ispred tijela, leđa ravna.

Kad su koljena mimo imaginarnom paralelnom skladu s nožnim prstima, vratite se u početni položaj i izdahnite.

 

Skok u čučanj

2

Slično kao i osnovni čučanj, ali su sada ruke iza glave, prsti prekriženi, a laktovi pararelno s tijelom.

Nježno savijajte koljena kao da uzimate zamah i skočite što više možete u zrak.

Pri slijetanju u položaj osnovnog čučnja, odmah skočite ponovno u zrak.

 

Na stolici s jednom nogom

3

Sjednite na rub stolice leđa ravna, koljena pod 90 stupnjeva, ruke ispred sebe, stopala čvrsto na podu.

Podignite jednu nogu u zrak, a oslonom na drugu nogu podignite cijelo tijelo.

Produžite svoj stražnji kraj, tako da kukove gurate iza leđa, a tako si pomažete u ravnoteži, i sada se polako spuštajte natrag na stolicu.

 

Pištolj čučanj

4

Stanite na jednu nogu i spuštajte se prema podu. Leđa su ravno, ruke ispred vas, koncentrirajte se i odignite drugu nogu u zrak kako se spuštate prema tlu.

 

Pulsirajući čučanj

5

Zauzmite položaj baznog čučnja i lagano titrajte dolje-gore ne podižući se u početni stojeći položaj.

 

Nindža skok čučanj

6

Kleknite, leđa ravna, stisnite trbuh, zamahnite rukom i skočite u čučanj. Spustite se na koljena i sjednite na potkoljenice, te ponono skočite u čučanj.

 

Stražnjica do peta

8

Skupite noge i lagano se spuštajte prema petama u sjedeći položaj. Kada se pete prirodno budu odizale od tla, pokušajte ih dotaknuti stražnjicom. Dišite, leđa ravno, ruke su ravno iznad glave.

 

Sumo čučanj

9

Stanite šire od širine ramena, nožne prste zaokrenite prema van. Spuštajte se u duboki čučanj. Ruke možete staviti ispred vas, leđa ravna, učvrstite trbuh.

 

Čučnjevi sa poskocima

10

Stanite u položaj osnovnog čučnja.

Nagnite gornji dio tijelaprema naprijed i sada u kratkim intervalima, skupljajte i širite noge u položaju čučnja koliko ide. Leđa ravna.

 

Čučanj sa utezima

11

Dakle ovdje izvodimo osnovni čučanj, uz opterećenje. Stanite malo šire od širine ramena, leđa ravno, prsa izbacite prema naprijed, opterećenje je iza do lopatica. Udah i spustite se u čučanj, izdah i dignite se u početni položaj.

 

Čučanj s bučicom

12

Stanite u položaj za čučanj, primite uteg s obje ruke ispred sebe. Malo niže brade. Ruke su čvrste. Kako se spuštate u čučanj, tako vaši laktovi dotiču unutarnje bedro. Lađa su ravna i lagano nagnuta prema naprijed.

Savjet: ako želite vidjeti rezultate, slikajte stražnjicu sa bočne strane. Odaberite neke od ovih vježbi, ili ako možete sve. Budite uporni, vježbajte svaki dan 10 minuta i nakon 10 dana trebali bi uočiti razlike.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...