Lekcije iz života

Trebalo je da upoznam savršenog muškarca kako bih shvatila da ne želim savršenstvo

Autor:  | 

Izgledao je kao iz kataloga. Bio je visok i prekrasan, s dozom neurednosti. Imao je one lijepe kožne čizme- one koje izgledaju kao da su za planinarenje, ali su zapravo namijenjene za fine hlače, pulover od kašmira i vojno zeleni kaput. Stvarno je izgledao kao savršen muškarac. I stvarno je bio savršen, tako pravi i tako ljubazan. Zadovoljio je sve kriterije. Bio je stvarno sve.

Počastio me kavom i zajedno smo šetali ulicom. Razgovarali smo o putovanjima, knjigama i svemu ostalome. Pružio mi je ruku kao pravi džentlmen. Ruku koja je bila nježna. Ja sam stajala na prstima, smijali smo se, a on je zračio nevjerojatnom energijom. Izgledao je kao iz serije ili reklame. Stvarno je bio taj muškarac. I ja sam tamo stajala s tim muškarcem. Viđala sam takve parove po ulici i mrzila sam ih. Jer su bili preslatki. Ja sam to željela, sve to. Bila sam sva u tome.

Takav muškarac nikada nije bio moj. Postojao je u mome umu, kao san, ali bila sam skeptična postoji li takav u stvarnosti. Kad sam ga napokon upoznala, bila sam opijena. Nisam mogla vjerovati. Bila sam u čuđenju. Njemu se sviđam ja? Ja? Možda je bilo vrijeme za to. Da bacim iznošene krpe, da se uredim i dođem k sebi. Znala sam da sam drugačija od djevojaka s kojima je bio prije mene i to mu se sviđalo. Ali zaslužio je damu koja ga je dostojna i koja ga može impresionirati. Ja sam stvarno to željela.

I zato sam se trudila.

Trudila sam se.

I trudila.

Ali nešto je moralo biti pogrešno u vezi mene. Moralo je. Jer kako djevojka može upoznati savršenoga muškarca prema kojemu ništa ne osjeća? Ništa. Nimalo. Naša kemija je trebala biti divlja i totalno luda. Trebao je biti najbolje što mi se dogodilo u životu. A meni je bilo dosadno. Potpuno dosadno. Glumila sam. Nisam bila prava ja. Samo sam računala nešto. Budi više ovo, a manje ono.

Htjela sam pripadati njegovom svijetu. Htjela sam da bude moj tip muškarca. Ali nije bilo zabavno. Bilo je nekako suhoparno. Mislila sam da to želim. Ali nisam željela razmišljati ni o čemu drugome. Htjela sam biti sva u tome. Htjela sam da ga želim. A nisam ga željela. Nisam pripadala s njime. Čak mu je i krevet bio savršen- toliko savršen da sam se bojala spavati u njemu. Nisam htjela napraviti nered.

Sretna sam što mi se on dogodio. Sad mogu prestati idolizirati ljude o kojima ništa ne znam. Mogu prestati misliti kako pripadam s nekime tko nekako nije prirodan čovjek. To je kompleks kataloga.

Muškarac s kojim ću završiti neće biti kao iz magazina. Jer iskre su stvorene zbog nagona, bez razloga, bez razmišljanja i ne možeš to planirati i ignorirati istine srca. Pusti plan. Pusti formulu.

Prestani misliti da pripadaš s čovjekom koji ima popis kvaliteta kojima ćeš pokušavati doskočiti. Ne želim nekoga tko je savršen. Jer ja nisam. Ja sam sarkastična, neugodna i pijem kao mornar. Čudna sam i želim nekoga pored koga mogu biti tko jesam. Život je pun iznenađenja. Sve što želim je biti iznenađena od moje savršeno nesavršene osobe s kojom ću biti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...