Lekcije iz života

Tri stvari koje bi muškarci trebali shvatiti o ženama koje su im zastrašujuće

Autor:  | 

Sama sam sada već skoro dvije godine i da, kao što možete pretpostaviti, pitanje zašto je tome tako čula sam nebrojeno puta.

Na početku sam objašnjavala svoje razloge. No kasnije sam se jednostavno umorila od objašnjavanja i pustila druge da misle što žele. Mislili su da sam izbirljiva, da imam previsoke standarde, da nitko nije dovoljno dobar za mene. No, ja sam zapravo zaljubljive prirode.

Privlačili su me mnogi tipovi. No tek nakon nekog vremena, a nakon što su sve moje emocije iščeznule, priznali su da nešto osjećaju prema meni. Razlog zbog kojeg se nisu ranije izjasnili bio je taj što su smatrali da sam zastrašujuća.

Nisam znala što bih trebala s tim komentarom. Protumačiti ga kao uvredu? Možda bih se zbog tog trebala poželjeti promijeniti?No da ste me zaista pokušali upoznati, shvatili biste da sam ja zadnja osoba na svijetu koja bi vas trebala zastrašivati.

Obzirom da to ipak ne znate, dopustite da vam otkrijem tri stvari koje biste trebali znati o ženama koje uporno nazivate zastrašujućima:

Ona je poput knjige koja vam svojim sadržajem nikada ne dosadi

Osoba koja vas toliko plaši je upravo ona koja će zadržati vašu pozornost na duže staze. Njezin život i ono što vas zastrašuje kod nje, upravo je ono u što ćete se zaljubiti.

Njezin pogled na svijet, način njezinog izražavanja, kako se nosi sa situacijama, njezina strastvenost i interesi, mjesta koja želi posjetiti, njezina iskustva, ludi komentari. Zaljubit ćete se u one male stvari kao u njezin osmjeh zbog kojeg se i vi smijete.

Sve to dio je njezine priče koju volite. Volite tu priču toliko da ju često pričate umjesto nje. Njezinim prijateljima, obitelji, kolegama pa i samom sebi u ogledalu. Ponosni ste na bitke koje je dobila, na sve što je preživjela uzdignute glave i osmjeha sjajnijeg od sunca.


VEZANO: GOVORE MI DA SAM SAMA JER ME SE MUŠKARCI BOJE. DOSTA MI JE TOGA


Ona je upravo tip žene s kojom želite biti, koja je svoja i neovisna. Njezin karakter je dovoljan, uklanja pritisak s vašeg. Ona je puna iznenađenja. Ponekad avanturistički raspoložena, ponekad spontana. Zbog toga uvijek imate osjećaj da ju i znate i ne znate jer s njom se uvijek nešto novo događa.

Ako vam se sviđa, osvojite je. Odvažite se saznati njezinu priču. Možda je nećete moći prestati slušati. Da, priča može biti zastrašujuća, ali to je ništa u usporedbi s dojmom koji će ostaviti na vas. Prestanite se izvlačiti i osvojite ju. Ako nećete vi, to će učiniti netko drugi.

Ona vas želi, ali vas ne treba

Da, žena koju zovete zastrašujućom potpuno je neovisna. Ona gradi svoju karijeru, zarađuje novac, plaća svoje račune i nosi svoje vrećice. Ima svoje prijatelje, hobije, motivaciju i strast. Dobro poznaje samu sebe i svoje želje.

Dobra vijest je ta što ona ne treba niti u vama traži oca, dadilju niti mentora!

Ja te želim, ali ne trebam, nemoj to pomiješati. Ako te, u svom užurbanom životu, smatram prioritetom, to puno govori o mojim emocijama. Želim te i izabirem te od svih muškaraca s kojima sam izlazila. Zašto? Jer mojoj neovisnosti ponekad daješ odmora. Zbog tebe shvaćam da je sasvim u redu kada netko preuzme inicijativu. Vjerujem ti kada radiš planove (jer sam ja vrlo loša u tome) i poneseš dio odgovornosti. Dopuštaš mi da budem ranjiva. Ne osuđuješ me.

Eto, priznala sam. Žena koju smatraš zastrašujućom te želi. Tebe i sve što možeš ponuditi. Zbogom skrivanje!

Ona je tako normalna

Poznajem mnoge žene koje su etiketirane kao zastrašujuće. Uspješne su, karizmatične, elokventne, kulturne, empatične i neovisne. Niz bih svakako mogla nastaviti, ali shvatili ste poantu. Jesam li spomenula da su inteligentne? Pametne? One su i emocionalno inteligentne.

Te iste žene su predivne, hodaju na štiklama jer se osjećaju samouvjereno iako su više od većine. Hodaju kao na modnoj pisti, napreduju u poslovnom svijetu, zabavljaju se u noćnim izlascima kao da sutra ne postoji. No sve to čine sa stilom i elegancijom.

Zastrašujuće su jer uzimajuod života ono najbolje i ne staju na tome. Žele još!

No, te iste žene uživaju ponekad i u tišini i osami. Da, to su iste žene sa kojima se sramiš pričati. Ona može biti nespretna i neuredna. Romantični filmovi je lako dotaknu, a najdražu glazbu neprestano pušta iznova.

Ta ista žena koju smatraš zastrašujućom ima iste strahove, nade i snove kao i ti. Mi smo i dalje jednako emotivne i sanjamo bajkovite snove. Samo uz manju dozu drame.

Ako pronađeš ženu koja je takva, osvoji je. Poštovat ćete, diviti ti se i voljeti te više nego što možeš zamisliti. Ne gubi vrijeme, osvoji je. Ako ti nećeš, netko drugi će to učiniti.

Zapamti: snažan čovjek se zna nositi sa snažnom ženom. Slabić će tu istu ženu prozvati bahatom.


VEZANO: JAKA ŽENA NIJE TREND, MI NA SEBI RADIMO VEĆ STOLJEĆIMA


 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...