Lekcije iz života

Evo što moraš shvatiti o muškarcu ako misliš da ste prebrzo završili u krevetu

Autor:  | 

“Zato što si prebrzo otišla s njim u krevet.”

To je razlog zašto je zbrisao- ovo je najčešći odgovor tvojih prijatelja.

“Ali, to nije pravi razlog” – objašnjava seksualni terapeut.

Što prije to shvatiš, više to nećeš ponoviti.
Ovome se iznenade mnoge žene, stoga dozvolite da vam objasnim.

Razlog zbog kojeg muškarac zbriše poslije seksa je simptom, a ne uzrok.

On nije bio preko ušiju očaran tobom, onda (nakon seksa) misli u sebi: “Znaš što? Ja više nisam zainteresiran, jer si spavala sa mnom prebrzo“.

Koliko sam do sada razgovaramo s muškarcima, nije rečeno kako su zbrisali zato što je žena s njim prebrzo spavala – to nije bio razlog.

Mogu uočiti od kuda ovaj mit proizlazi, jer činjenica je da muškarci često zbrišu nakon seksa.

Klijenti mi se vrlo često javljaju na ovu temu, žene su se umorile od muškaraca koji nakon seksa zbrišu kao da se uključio alarm za jutarnje ustajanje za posao.

Shvaćam kakav osjećaj ostavlja ovakvo ponašanje. I umorne ste od toga. Ali koloracija nije uzročnik.

Sada, ono što je važno.

Ako od sada želiš smanjiti šanse da ćeš biti „iskorištena“ za seks, unošenjem nekih promjena bi dobro došle. Donesi odluku ili možda pravilo: idem na treći spoj, pa pomakni i na peti spoj. Pokušaj izbjeći krevet što duže. Nakon što nekog bolje upoznaš, možda ćeš i odustati uopće od tog muškarca i odlaska u krevet, i tako se sigurno nećeš osjećati „iskorištena“.

Ali, ovo je čak i važnije.

Odgađanje seksa na ovaj način neće riješiti problem. Samo ćeš liječiti simptom. To je kao da koristiš lijek protiv bolova kako bi izliječila infekciju. To će pomoći da se osjećaš bolje, ali nećeš riješiti uzrok.

Pravi razlog zašto muškarci otpire nakon seksa

Privlačnost i kod muškaraca i kod žena odvija se u dva faktora; fizička privlačnost i ne-fizička privlačnost.

Evo gdje nastaje zbrka.
Budući da muškarci rutinski spavaju sa ženama, jer imaju samo fizičku privlačnost za žene, stoga pretpostavljamo da im je ne-fizička privlačnost manje važna.

Ovo je greška. Ne – fizička privlačnost je jako važna muškarcima – osim kada je seks u pitanju.

Fizička privlačnost

Muškarci stavljaju veći početni naglasak na fizički izgled. Studije o muškom mozgu pokazuju, da je prva stvar koju muškarci primijete na ženi, to se izravno odnosi na seks i tako pokazuje interes za nju -tako je on programiran.

Ono u što ne možete biti sigurni je ovo drugo – mnogo važniji, faktor.

Ne-fizička privlačnost

Jesi li mu ne-fizički privlačna?

Ako je odgovor potvrdan, onda slobodno možeš s njim otići u krevet već nakon prvog spoja, on nikuda neće pobjeći.

Ako je odgovor “ne”, onda možeš čekati i do 10- tog spoja, jer njega će i dalje privlačiti fizički izgled sve dok s tobom ne spava i onda će otići.

Ako muškarac zbriše nakon seksa, to nije zato što si spavala s njim prerano. To je zato što on ne osjeća ne-fizičku privlačnost za tebe.

Izgradnja ne-fizičke privlačnosti

U kratkom vremenu, muškarac podsvjesno može već ženu gledati kao potencijalnu djevojku. On može sagledati je li ta žena dostojna njega, i može li ga staviti na pijedestal. Njemu nije toliko u tom trenutku bitan njen izgled. On zapravo promatra kako ljudi i svijet reagiraju na nju. On je u potrazi za crvenim zastavama u njenom karakteru. Ono što je najvažnije, on pokušava osvijestiti ima li u njenom strastvenom svijetu mjesta za njega.

Svi ti čimbenici utječu na njegovu ne-fizičku privlačnost, dok mu najdublji dio njegova mozga govori “spavaj s njom, spavaj s njom, spavaj s njom“

I to se događa brže nego što misliš.

Ako mu nisi na prvom spoju bila ne- fizički privlačna, vjerojatno nećeš ni na petom. Ako mi ne vjeruješ, sjeti se na koliko si do sada loših spojeva bila, frajer ti se nije svidio, a pitam te, je li ti neki od njih postao privlačan nakon nekog vremena?

Kladim se, da ih baš i nije bilo puno.

Obrnuta psihologija

Ima smisla. Osjećaš se da si iskorištena za seks, pa si odlučila manje ići na spojeve i čekati.
Problem? Ovo rješenje je odličan odgovor … u osnovi lošeg pitanja.

“Kako mogu zaustaviti taj osjećaj da sam iskorištena za seks?”

Ovo je pitanje za obrnutu psihologiju. Kada tvoj prvi fokus postane „ ne želim biti iskorištena“ – tako će i biti.

Nećeš biti ovlaštena. Nećeš od sada susretati samo kvalitetne muškarce, nećeš promijeniti ništa od obrazaca koji će te dovesti do bjegunaca. Samo ćeš postati „manje“ iskorištena.

Osnaži pitanja koja ćeš sebi postaviti

Kada počneš postavljati osnažena pitanja samoj sebi, tada počnu stizati i osnaženi odgovori. Umjesto da pitaš sebe; “Kako mogu zaustaviti osjećaj da sam iskorištena, zapitaj se ovako:
“Kako mogu podići svoje standarde, tako da ne padnem na frajere koji mi se ni se ni ne sviđaju toliko da bi postali par.” ili
“Kako mogu zaustaviti gledati na seks da ću se kasnije osjećati iskorištena, već da počnem uživati svoju seksualnost za sebe?”

I,

“Kako mogu izgraditi život u kojem će muškarci biti zahvali i neizmjerno sretni da su dio mog života, a da im ne padne napamet da zbrišu?”

E sada razgovaramo.

Pitaj se ovakva pitanja i prestat ćeš se pitati “ kada je pravo vrijeme da spavam s njim?”

Spavaj s nekim kada ti to želiš i kada ti osjećaš ugodu. Ako se osjećaš da si iskorištena, izbjegavanjem muškaraca i seksa, će pomoći ali kratkoročno. Prestani razmišljati da vrijeme seksa utječe na mušku privlačnost kod žene. Ne utječe. I to nije razlog zbog kojeg muškarci odu nakon seksa.

Poradi na sebi da umno odrasteš, izgradi svoju ne-fizičku privlačnost za sebe, kako bi se svaki zdrav muškarac koji ti priđe moga isto tako zaljubiti u tebe, i sigurno neće pobjeći. Prestani slušati svoje prijatelje koji ti govore da je zbrisao jer si s njim prebrzo spavala. Sada znaš gdje stoji odgovor, i vjerujem da se više nećeš zabrinjavati koje će biti djelovanje muškarca koji je s tobom spavao.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...